Djed Sava Miloševića: Ne bi ničeg bilo da me sin nije prvi udario

"Ja sam teško bolestan čovek. Nije tačno da sam sa ukućanima bio u svađi. Sve sam ih volio"
138 pregleda 0 komentar(a)
Stevo Milošević, Foto: Blic
Stevo Milošević, Foto: Blic
Ažurirano: 15.05.2012. 19:43h

Savo Milošević (84), djed proslavljenog fudbalera Sava Miloševića, pred izricanje presude za ubistvo sina Stevana u Bijeljini je rekao da ničeg ne bi bilo da ga sin nije prvi udario.

"Ja sam teško bolestan čovjek. Nije tačno da sam sa ukućanima bio u svađi. Sve sam ih volio. Da me sin nije prvi uvrijedio i udario, ničeg ovog ne bi bilo", rekao je Milošević.

On je optužen da je 8. juna prošle godine, u dvorištu porodične kuće u selu Johovcu, kod Bijeljine, sa dva hica iz “krateža” usmrtio sina Stevana.

Starac, koji je na suđenje doveden iz bijeljinskog zatvora, rekao je da mu niko ne dolazi. Miloševićeva odbrana smatra da kvalifikacija djela, a riječ je o “ubistvu”, nije odgovarajuća, već bi, po njihovom mišljenju, trebalo da piše da je riječ o “ubistvu namah”.

Po njima, “optuženi je vrijeđan, zlostavljan, po nekim nekim seoskim kriterijuma ponižen kao glava porodice, jer je preseljen u pomoćnu zgradu”.

Kako odbrana tvrdi, “ubijeni je bacio stolicu na optuženog, poslije čega je on otišao po pušku”. Odbrana je pokušala da “objasni” da je starac “nasumice pucao u sina i da je prvi metak, sada već pokojni Stevan, dobio u lakat, i da je i dalje išao prema ocu, poslije čega je uslijedio drugi, smrtonosni metak”.

Bonus video: