IZBORI U SRBIJI

Nikolić zatražio "obaranje" izbora u Srbiji

Tomislav Nikolić poručio da bi izbore trebalo "oboriti" i optužio vlast da je u birački spisak dopisala 500.000 nepostojećih i mrtvih, a onda "zaokružila" njihove glasove
7 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2012. 16:33h
Nikolić je novinarima pokazao oko 3.000 glasačkih listića, koji su, kako tvrdi, bačeni posle izbora i zamenjeni novim, na kojima su zaokruženi predstavnici vlasti

"Uhvatili smo ih u krađi glasačkih listića i dokazaćemo zašto nismo pobijedili sa 15 odsto razlike, koliko je otprilike naša snaga", rekao je Nikolić u Domu omladine u razgovoru sa mladima.

Nikolić je optužio vlast da je u birački spisak dopisala 500.000 nepostojećih i mrtvih, jer oni ne mogu da se bune, a onda "zaokružila" broj glasova koje je dobila njegova stranka.

"To je taj rezervoar glasova. Dopiše se 500.000 nepostojećih i mrtvih i njih zaokružuju na biračkom mjestu kao da su glasali, znajući da ne mogu da se pojave na biračkom mjestu i pitaju zašto su zaokruženi kada nisu glasali", rekao je Nikolić.

Lider naprednjaka je ocijenio da SNS, kada bude dokazao izbornu krađu, treba "da obori izbore" i ne dozvoli Demokratskoj stranci da se ikada više kandiduje.

"Krađa u nedjelju je veća od one koja se dogodila u septembru 2000. godine, a odigrala se na svih 9.000 biračkih mjesta u Srbiji, rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Bačeno 3.000 listića

Nikolić je pokazao oko 3.000 glasačkih listića, koji su, kako tvrdi, bačeni u kontejner poslije izbora i naveo da su oni zamijenjeni novim listićima na kojima su zaokruženi predstavnici aktuelnih vlasti.

Nikolić je, takođe, naveo i da je OEBS izjavio da izvodi iz biračkog spiska sa Kosova i Metohije ne odgovaraju centralnom biračkom spisku koji postoji u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu

On je rekao i da je od tih 3.000 bačenih izbornih listića na 2.800 glas dat predstavnicima opozicionih stranaka dok je za predstavnike vlasti bilo 70 glasova.

"Lažni listići" su, prema njegovim informacijama, štampani u Poljskoj, a preko mađarske granice stigli su u Srbiju i podijeljeni su članovima biračkih odbora iz vladajuće koalicije kako bi ih oni zamijenili.

Nikolić je, takođe, naveo i da je OEBS izjavio da izvodi iz biračkog spiska sa Kosova i Metohije ne odgovaraju centralnom biračkom spisku koji postoji u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Nikolić je naveo da SNS ostavlja RIK-u, Upravnom sudu, tužilaštvu i policiji da provjere navode koje je on danas iznio i da očekuje odgovor od Borisa Tadića.

On tvrdi i da su pokradeni svi predstavnici opozicionih partija, a ne samo SNS, i najavio da će razgovarati sa predstavnicima drugih političkih partija koje smatraju da su pokradene.

Nikolić je dodao da će se kasnije tokom dana čuti sa liderom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom, ali i sa liderom DSS-a Vojislavom Koštunicom i predstavnicima Pokreta "Dveri", čije proteste, kako je rekao, podržava.

Galerija

Preporučujemo za Vas