Milan Mladenović dobija ulicu u Zagrebu

Za Milana Mladenovića, rođenog u Zagrebu, rečeno je da je bio medijski vrlo zanimljiv jer je riječ o pjevaču beogradske grupe Ekatarine Velike
107 pregleda 0 komentar(a)
milan mladenović, Foto: En.wikipedia.org
milan mladenović, Foto: En.wikipedia.org
Ažurirano: 04.05.2012. 17:37h

Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova gradske skupštine Zagreba odlučio je da uputiti u proceduru i na javnu raspravu u veća gradskih kvartova predlog za imenovanja novih ulica u Zagrebu, među kojima i ulice Milana Mladenovića, frontmena beogradske grupe Ekaterina Velika.

Predloženo je da jedna ulica nosi ime pjevača Karla Metikoša, da jedno šetalište nosi ime pjesnikinje Vesne Parun.

Govoreći o inicijativi za imenovanje tih ulica, šetališta i parkova, predsjednik odbora Marin Knezović rekao je da je ideja da ulice i trgove u Zagrebu ne moraju dobiti ratnici, umjetnici ili političari, nego da to mogu biti lica iz popularne kulture kao što su muzičar Karlo Metikoš, poznat pod imenom Mat Kolins, ili Milan Mladenović.

On je predložio da se ta imena daju ulicama koje su u planu ili u izgradnji kako građani ne bi imali problema sa novim dokumentima. Predlog za ulice Karla Metikoša i Milana Mladenovića u istočnom dijelu Zapruša Knezović je obrazložio time da je Metikoš bio vrlo popularan kao zvijezda rok muzike na području bivše Jugoslavije i dijela Evrope.

Za Milana Mladenovića, rođenog u Zagrebu, rekao je da je bio medijski vrlo zanimljiv jer je riječ o pjevaču beogradske grupe Ekatarine Velike koja je, kako je ocijenio, bila popularnija u Hrvatskoj nego u Srbiji i ostavila je velik trag u popularnoj muzici bivše Jugoslavije.

Bonus video: