Srbija: Policija hapsi dilere droge u školama

Najveća količina droge nađena je u Kragujevcu, gdje je lišen slobode Željko Vujić, kod koga je pronađeno 2.750 heorina
0 komentar(a)
droga, škola, Foto: Joe4hart.com
droga, škola, Foto: Joe4hart.com
Ažurirano: 20.04.2012. 11:12h

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je u toku policijska akcija "Mreža" uperena protiv dilera droge u školama i oko škola u Srbiji, a da će kao rezultat te akcije biti podnijete krivične prijave protiv 60 osoba.

Akcijom, koja je sprovedena u 27 policijskih uprava, do sada je opservirano 560 osnovnih i srednjih škola, 37 ugostiteljskih objekata, 19 otvorenih prostora, pregledana su 232 stana, a nad 260 osoba izvršen je lični pregled. Narkotici su pronađeni kod 51 osobe koje nijesu učenici, a šest osoba je zadržano u pritvoru zbog neovlašćenog držanja droge i oružja.

Po riječima Dačića, najveća količina droge nađena je u Kragujevcu, gdje je lišen slobode Željko Vujić, kod koga je pronađeno 2.750 heorina.

U dvorištima srednjih škola u Beogradu i Subotici otkriveno je sedam skrivenih mjesta za narkotike, a u akciji je pronađeno i osam laboratorija sa zasađenom marihuanom sa više od 260 biljaka i to na lokacijama u Kruševcu, Prokuplju, Valjevu, Kragujevcu, Novom Sadu.

U akciji policija je zaplijenila tri kilograma kokaina, izvjesnu količinu heroina, više od 500 tableta sintitičke droge, 16 automobila, a dva lica su pronađena po centralnim potjernicama. Zaplijenjeno je i po 10 komada oružja i hladnog oružja, 800 komada municije i više hiljada eura.

Ministar prosvete Žarko Obradović istakao je da je oko 30 odsto srpskih škola opservirano akcijom "Mreža", koja je, kako je rekao, potvrdila prisustvo droge u dvorištima i van školskih dvorišta, u ustanovama koje nemaju školske policajce.

Bonus video: