Beograd: Počinje ponovljeno suđenje Jociću za ubistvo Pukanića

Suđenje je ranije odgođeno zbog nespremnosti odbrane, kao i zbog smrtnog slučaja u porodici jednog od članova sudskog vijeća
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2012. 08:16h

Suđenje Sretenu Jociću, poznatijem kao Joca Amsterdam, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću zbog ubistvaa suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića danas službeno počinje ispočetka na Specijalnom sudu u Beogradu, piše Index.hr.

U skladu sa novim Zakonu o krivičnom postupku optuženi i njihovi advokati će ponovo dobiti šansu da izlože uvodne riječi na suđenju. Suđenje, koje je trebalo da počne u februaru, odgođeno je zbog nespremnosti odbrane, kao i zbog smrtnog slučaja u porodici jednog od članova sudskog vijeća.

Optužnica srpskog Tužilaštva tereti Jocića za organizovani kriminal, odnosno organizovanje kriminalne grupe koja je izvršila ubistvo na Ivu Pukanića i Niku Franjića 23. oktobra 2008. godine, nakon što je sa "za sada neidentifikovanom osobom" postigao dogovor da za 1,5 miliona eura ubije vlasnika "Nacionala".

Hrvatskom dijelu Jocićeve grupe, koji su činili Luka i Robert Matanić, Amir Mafalani, Bojan Gudurić i Slobodan Đurović, sudilo se u Zagrebu gdje im je izrečena kazna od ukupno 150 godina zatvora. Vrhovni sud tu je kaznu prošlog mjeseca smanjio za dvije godine.

Bonus video: