Treći lanac zemunskog klana držao dio narko-tržišta

Prvi prsten klan činili su Dušan Spasojević i Mile Luković, kao i njihov glavni saradnik u Jedinici za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija
93 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2012. 09:32h

Treća generacija zemunskog klana, prema informacijama srpske policije, organizovala je u Beogradu po naredbi Luke Bojovića dva zločina - likvidaciju Branislava Brane Šaranovića 2009. a zatim, dvije godine kasnije i ubistvo Šaranovićevog kuma, Danila Radonjića i njegovog vozača Dženana Ramovića, piše Blic.

Prvi prsten klan činili su Dušan Spasojević i Mile Luković, kao i njihov glavni saradnik u Jedinici za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija.

Spasojević i Luković ubijeni su u beogradskom Meljaku u akciji “Sablja” 2003, dok se Legija predao godinu dana kasnije, i od tad je u zatvoru

Na čelu trećeg prstena klana, prema ekskluzivnim saznanjima “Blica”, nalazi se sin jednog od svojevremeno najjačih trgovaca automobilima u Srbiji.

Kao glavni Bojovićev čovjek u Beogradu, on pod kontrolom drži najveći dio prestoničkog narko-tržišta, dilere droge, ali i nekoliko “vojnika” spremnih za vatrene obračune.

Na čelu trećeg prstena klana, prema ekskluzivnim saznanjima “Blica”, nalazi se sin jednog od svojevremeno najjačih trgovaca automobilima u Srbiji.

On navodi da je policija identifikovala desetak glavnih pripadnika klana, ali u cilju razotkrivanja svih kriminalnih aktivnosti njihova imena su i dalje službena tajna.

Javnosti su do sada poznata imena dvojice Bojovićevih saradnika u Beogradu koji su sa njim hapšeni 2008: Željka Radovanovića i Dragoslava Miloradovića

"Bojovićev klan se u Beogradu bavi distribucijom droge, i to kokaina koji je švercovan iz Južne Amerike. Dio droge odlazio je u i gradove u unutrašnjosti, a u međuvremenu su pod kontrolu stavili i druge grupe koje su već imale kanale krijumčarenja heroina, marihuane, ekstazija", kaže izvor “Blica”.

Drugi prsten klana je vodio Luka Bojović koji je preuzeo preostale odbjegle "zemunce" Sretka Kalinića, Miloša Simovića, Vladimira Milisavljevića, Milana Jurišića i druge, ali se okružio i novim saradnicima od kojih je najbrutalniji Siniša Petrić Zenica.

Bonus video: