BLOKADA I PUCNJAVA

Kosovska policija: Blokirana tri albanska sela na sjeveru

Barikadom na Ibarskoj magistrali sjeverno od Zvečana presječen je put koji vodi prema tri albanska planinska sela, saopštila je policija
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2012. 15:17h

Kako je rekao regionalni portparol policije Besim Hoti, blokirana su sela Bistrica, Ceraja i Košutovo.

Prema njegovim riječima, barikada je napravljena od šljunka u mjestu Kamenica i to na mjestu na kojem se od magistrale odvaja lokalni put za tri sela.

Barikada je presjekla sve veze mještana tih sela s južnom Kosovskom Mitrovicom, u kojoj žive isključivo Albanci.

Kosovski mediji prenose da su predstavnici sela izjavili da se nastavnici i ljekari koji rade u tim selima nisu mogli jutros probiti iz Mitrovice.

Kosovska policija potvrdila je ranije i da je pucano iz vatrenog oružja kod Malog Zvečana, a da u incidentu nije bilo povrijeđenih.

Beogradski dnevnik Blic naveo je, pozivajući se na srpske izvore, da su dvojica Albanaca pucala na trojicu Srba iz kola u pokretu.

Pucnji na sjeveru Kosova, nema ranjenih

Kosovska policija potvrdila je danas da su nepoznati napadači pucali na trojicu ljudi na putu Vidomirić - Mali Zvečan i saopštila da niko nije povrijeđen.

Prethodno je beogradski dnevnik "Blic" pozivajući se na srpske izvore sa sjevera Kosova, javio da su na trojicu Srba pucala dvojica Albanaca i potom pobjegli automobilom.

Dnevnik je objavio da je na Srbe pucano iz automobila u pokretu.

Portparol Kosovske policije za region Mitrovice Besim Hoti izjavio je za KIM radio da je policija obavila uviđaj i da je na mjestu incidenta pronađena čaura.

"Pucnjava se dogodila, ali nije identifikovan pravac odakle su došli pucnji. Bitno je da nema povrijeđenih niti oštećenja. Policija je tokom uviđaja pronašla jednu čauru na putu između sela Vitomiriće - Mali Zvečan, ali nemamo informaciju ko je na koga pucao.

Prijavljeno je da su se čuli pucnji, a ko je to učinio još ne znamo", rekao je Hoti.