Novi Sad: Trodnevna žalost zbog smrti šestoro mladih

"Novi Sad je nijem od bola zbog stravične tragedije koja nas je zadesila i nema riječi koje bi opisale osjećanje tuge", kazao je gradonačelnik Pavličić
67 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.04.2012. 08:29h

U Novom Sadu je, zbog tragedije u diskoteci "Kontrast“ u kojoj je u požaru poginulo šestoro mladih, proglašena trodnevna žalost.

Policija je zbog tragedije odredila mjere zadržavanja za vlasnika tog objekta i dvojicu zakupaca, a uzrok požara su, kažu nadležni, najvjerovatnije, neispravne instalacije.

Obilježavanje dana žalosti podrazumijeva prilagođavanje medijskog informisanja, programa ustanova kulture i sportskih manifestacija, a zabranjeno je održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mjestima, navodi se u saopštenju Gradske kuće.

Kako se dodaje u saopštenju, prema informacijama nadležnih službi, osobe koje su rano jutros poginule u diskoteci "Kontrast" su iz Novog Sada, Čuruga, Kragujevca i Kikinde.

U ime Grada Novog Sada, gradonačelnik Igor Pavličić izrazio je najdublje saučešće porodicama nastradalih, kojima je obećao maksimalnu podršku grada.

"Novi Sad je nijem od bola zbog stravične tragedije koja nas je zadesila i nema riječi koje bi opisale osjećanje tuge", kazao je gradonačelnik Pavličić

"Novi Sad je nijem od bola zbog stravične tragedije koja nas je zadesila i nema riječi koje bi opisale osjećanje tuge zbog nenadoknadivog gubitka šestoro mladih ljudi", rekao je Pavličić, a prenijeto u saopštenju.

Intezivna istraga u toku

U požaru koji je izbio u noći između subote i nedjelje su nastradala su tri mladića i tri djevojke i to Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milnena Dalmacija (26) iz Futoga, Zoran Ignjatović (28) koji je državljanin Bosne i Hercegovine sa prebivalištem u Novom Sadu, Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde.

U požaru su četri lica lakše povrijeđena i da su nakon ukazane lekarske pomoći u Kliničkom centru Vojvodine pušteni kući.

Predsjednik Srbije Boris Tadić je obaviješten da je intenzivna istraga u toku i izrazio je duboko žaljenje zbog te velike tragedije i gubitka života mladih ljudi, ali i uvjerenje da će istraga pokazati da li postoji jasno definisani krivac za ovu tragediju.

Više od 350 gostiju

Gradonačelnik Novog Sada je rekao i da je, prema izjavama očevidaca, u novosadskoj diskoteci u momentu nesreće u nedjelju noću bilo "daleko više od 350 gostuju, što su bile prve procjene".

Pavličić je kazao da kada se u ograničenom prostoru nađe 350, 400, 500 ljudi, u trenutku kada izbije požar nastaje velika panika, prenosi Tanjug.

"U tom metežu i gužvi i zbog tog broja ljudi je i došlo do stradanja", rekao je on, podsjetivši da se svih šestoro nastradalih ugušilo od dima.

Galerija

Bonus video: