Uprava Mercatora dala kolektivnu ostavku

Glavni razlog rastajanja Debaljakove uprave i vlasnika bilo je pitanje mogućnosti prodaje Mercatora
72 pregleda 0 komentar(a)
Žiga Debeljak, Foto: Finance.si
Žiga Debeljak, Foto: Finance.si
Ažurirano: 30.03.2012. 09:52h

Slovenački magazin "Finance" objavio je da je Uprava "Mercatora" sa predsjednikom Žigom Debeljakom na čelu, dala ostavku, te da će na sastanku koji je zakazan za danas "letjeti perje".

Uprava Mercatora, u kojoj se uz Žigu Debeljaka nalaze i Melita Kolbezen, Vera Aljančič Falež, Peter Zavrl, Stanka Čurović i dva pomoćnika, Aleš Resnik i Jože Sadar, podnijela je kolektivnu ostavku zbog neslaganja sa vlasnikom, piše poslovni.hr. Poručili su da će u Mercatoru ostati najviše pola godine, osim ako vlasnici ne žele da odu ranije.

Odstupanje sa dužnosti Debeljak je potvrdio i za slovensku agenciju STA kazavši kako su "vremena preozbiljna i prezahtjevna" te da Uprava Mercatora želi da se taj trgovački lanac razvija naprijed, "za šta će od sada odgovornost morati da preuzmu vlasnici".

Dva većinska vlasnika Mercatora bili su u četvrtak iznenađena kada su čuli za ostavke, piše "Finance". Za medije su izjavili da imena koja će doći kao zamjena stare Uprave još uvijek nisu dogovorena. O nasljednicima Debeljakove ekipe dogovoriće se po završetku skupštine.

Poručili su da se rad Mercatora, bez obzira na nove događaje, nastavlja neometano. "Finance" je prošloga petka objavio da Žiga Debeljak prelazi u Gorenje, a da bi ga na dužnost predsjednika Uprave Mercatora trebala naslijediti Melita Kolbezen, članica Uprave toga trgovačkog lanca.

"Finance" podsjeća da se spominjalo da će na skupštini koja je zakazana za danas "biti vruće".

Glavni razlog rastajanja Debaljakove uprave i vlasnika bilo je pitanje mogućnosti prodaje Mercatora. Većina vlasnika zauzela se za prodaju hrvatskom Agrokoru za 221 euro po dionici. Debeljakova uprava tome se usprotivila, pa je Agrokor u februaru povukao ponudu. Cijena dionice Mercatora u juče je bila 125 eura.

Bonus video: