Luki Bojoviću osam mjeseci zatvora zbog falsifikovanja dokumenata

Bojović je početkom februara uhapšen u Španiji sa lažnim dokumentima, a Srbija ga traži zbog više ubistava i radi odsluženja zatvorske kazne
148 pregleda 0 komentar(a)
Luka Bojović, Foto: Blic.rs
Luka Bojović, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 25.03.2012. 20:24h

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na osam mjeseci zatvora srpskog kriminalca Luku Bojovića zbog falsifikovanja ličnih dokumenata, ali mu je preinačio krivično djelo, objavljeno je na sajtu suda, prenose agencije.

Apelacioni sud potvrdio je presudu Prvog osnovnog suda, ali je Bojović, umjesto za dva krivična djela falsifikovanja isprave, pravosnažno osuđen zbog jednog krivičnog djela - falsifikovanje isprave u produženom trajanju.

U preostalom, nepreinačenom dijelu - prvostepena presuda je potvrđena, navedeno je na sajtu suda.

Bojović je početkom februara uhapšen u Španiji sa lažnim dokumentima, a Srbija ga traži zbog više ubistava i radi odsluženja kazne od 14 mjeseci zatvora na koju je osuđen zbog nedozvoljenog držanja oružja i falsifikovanih ličnih karata, prenosi RTS.

Srbija je uputila Španiji zahtjev za ekstradiciju Bojovića i dvojice pripadnika bivšeg "zemunskog klana" Vladimira Milisavljevića zvanog Vlada Budala i Siniše Petrića zvanog Zenica, koji su sa njim uhapšeni u Španiji prije više od mjesec dana.

Španski sud treba da razmotri dokumentaciju i zahtjev za izručenje, na koju okrivljeni imaju pravo žalbe

Španski sud treba da razmotri dokumentaciju i zahtjev za izručenje, na koju okrivljeni imaju pravo žalbe. Konačnu odluku o izručenju donijeće španski ministar pravde.

Bojoviću se u odsustvu u Srbiji sudi zbog tri ubistva i dva pokušaja ubistva, dok je Milisavljević pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora zbog krivičnih djela koje je izvršio kao pripadnik "zemunskog klana" i na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića.

Petrić je pravosnažno osuđen na maksimalnu kaznu zbog ubistva od 15 godina zatvora.

Bonus video: