Skuvali Milana Jurišića i poslužili ga Vladi Budali

"Zemunci" su bili poznati po tome što su se surovo obračunavali, ne samo sa suparnicima, već i sa sopstvenim članovima
709 pregleda 0 komentar(a)
Milan Jurišić, Foto: Blic.rs
Milan Jurišić, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 24.03.2012. 09:55h

Članovi "zemunskog klana" namjestili su Vladimiru Milisavljeviću, zvanom Vlada Budala, da pojede djelove Milana Jurišića, jer ih je stalno nervirao, pišu Novosti.

Članovi "zemunskog klana" bili poznati i po okrutnosti prema sopstvenim pripadnicima.

Milan Jurišić, čiji su ostaci pronađeni u Madridu, glavom je najvjerovatnije platio svoju neposlušnost Luki Bojoviću. On je, kao i Ninoslav Konstantinović, brutalno ubijen jer nije prihvatao autoritet novog vođe "zemunskog klana".

"Zemunci" su bili poznati po tome što su se surovo obračunavali, ne samo sa suparnicima, već i sa sopstvenim članovima koji su mogli da postanu opasni svedoci ili da pređu u konkurentsku ekipu.

"Zemunci" su bili poznati po tome što su se surovo obračunavali, ne samo sa suparnicima, već i sa sopstvenim članovima koji su mogli da postanu opasni svedoci ili da pređu u konkurentsku ekipu

Prema saznanjima "Novosti", Kalinić je još dok je ležao u bolnici u Zagrebu poslije pokušaja ubistva, srpskim tužiocima na "gugl mapama" pokazao most sa kojeg su bacili Jurišićeve ostatke. Tada je ispričao i da su njegove djelove skuvali i poslužili ih Vladimiru Milisavljeviću - Vladi Budali jer ih nervirao zato što je vodio računa o svom izgledu i uvijek bio doteran.

Kalinićeve riječi potvrdilo je i pismo koje su istražitelji pronašli u Bojovićevom stanu. U poruci, za koju se pretpostavlja da ju je napisao Simović ili Kalinić, detaljno je opisano mjesto gde su bacili djelove tijela koje nisu mogli da unište. Navedeni su i detalji više nego svirepog ubistva i iživljavanja, koji su zapanjili španske policajce.

U poruci, za koju se pretpostavlja da ju je napisao Simović ili Kalinić, detaljno je opisano mjesto gde su bacili djelove tijela koje nisu mogli da unište. Navedeni su i detalji više nego svirepog ubistva i iživljavanja, koji su zapanjili španske policajce

"Još tokom skrivanja po Srbiji, a prema tvrdnjama Sretka Kalinića, gotovo iz istog razloga ubijen je i Ninoslav Konstantinović. Obojica su imali problem sa autoritetima. Njih je teško "krotio" i sam Dušan Spasojević, a Bojoviću to gotovo nikako nije polazilo za rukom. Obojica su likvidirana po njegovom nalogu jer se plašio da će ugroziti ostatak ekipe", navodi izvor "Novosti" blizak istrazi.

Prema nepotvrđenim informacijama, Konstantinoviću se trag gubi u jednom stanu u zgradi u blizini Sava centra. Kalinić tvrdi da je ubijen, a da je potom njegovo tijelo zakopano na jedoj od poljana pored auto-puta Beograd - Zagreb. Neke od lokacija koje je Kalinić pomenuo kao moguće mjesto na kojem je sahranjen Ninoslav su prekopane, ali njegovi ostaci nisu pronađeni.

Po svemu sudeći, u razmaku od samo nekoliko nedjelja 2006. godine, ista grupa "zemunaca" ubila je Jurišića, ali i svjedoka saradnika i bivšeg "saborca" Zorana Vukojevića Vuka. Izmasakrirano tijelo nekadašnjeg šefa obezbjeđenja Dušana Spasojevića pronađeno je 3. juna 2006. u jednom čestaru duž auto-puta Beograd - Zagreb.

On je otet, ubijen tokom pokušaja da se oslobodi, a potom zapaljen. Tokom obdukcije utvrđeno je da su se odbjegli članovi klana iživljavali nad mrtvim Vukojevićem. Bio je vezan lisicama sa kojih je kasnije skinut DNK koji je potvrdio da je u lividaciji učestvovao Aleksandar Simović. Kalinić je kasnije rekao da je Vukojević ubijen po naredbi Milorada Ulemeka Legije a da je zločin organizovao Luka Bojović.

Ništa bolje nije prošao ni Lukin kum, Ilija Novović, jedina karika koja je povezivala prvi prsten "zemunskog klana" (predvođen Dušanom Spasojevićem) i drugi koji je vodio Luka Bojović. On je ubijen vjerovatno zato što se približio Joci Amsterdamu, ali i zbog "slabosti" koja se nije dopadala Bojoviću. Sa Novovićem je tada likvidiran i Goran Marić Mare, Jocićev prijatelj. Obojica su ubijeni hicem u glavu, a potom su njihova tijela zapaljena u džipu koji je pronađen u ataru sela Dobanovci.

Bonus video: