Ne dolazi na inauguraciju Đukanovića: Kitarović otkazala put u Crnu Goru

Osim u Crnu Goru, Grabar Kitarović je otkazala i put u Slovačku
55 pregleda 21 komentar(a)
Kolinda Grabar-Kitarović, Foto: Beta-AP
Kolinda Grabar-Kitarović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 17.05.2018. 19:28h

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović otkazala je put u Crnu Goru, pa neće biti na inauguraciji novoizabranog predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića u nedjelju na Cetinju, prenosi Jutarnji.

Osim u Crnu Goru, Grabar Kitarović je otkazala i put u Slovačku.

Ona je otakazala put zbog Agrokora i Afere Hotmail. Zbog toga je zatražila hitan sastanak sa premijerom Hrvatske Plenkovićem i sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Iz njenog kabineta je saopšteno da Grabar Kitarović do izbijanja afere u javnost nije imala nikakvih saznanja o Aferi Hotmail.

Kolinda Grabar Kitarović za Dnevnik Nove TV pisanim je odgovorom potvrdila da nije znala ništa o aferi 'Hotmail' i da će se iduće nedjelje sastati sa Plenkovićem. O ostavci Martine Dalić rekla:

"Ostavka potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske Martine Dalić razborit je i odgovoran politički čin. Nijedan važan državni posao, pa tako ni postizanje nagodbe o restrukturisanju Agrokora, ne može zavisiti od jednog čovjeka niti smije biti njegov talac. Jedini cilj toga procesa jeste stabilnost kompanije, očuvanje radnih mjesta i zadržavanje ukupne privredne stabilnosti. To je strateški državni interes. Dosadašnji tok tog procesa može se ocijeniti uspješnim. Zadatak nadležnih državnih organa je da utvrde sve relevantne činjenice, mogući sukob interesa odnosno moguće povrede zakona, bez pritiska javnosti ili politike" poručili su iz kabineta predsjednice Hrvatske.

Iz njenog kabineta je rečeno da predsjednica Hrvatske nije imala nikakvih saznanja o tzv. aferi Hotmail.

"Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović nije imala nikakvih saznanja o tzv. aferi Hotmail niti je o tome bila obaviještena. Sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost biće tema sastanka predsjednice s premijerom koji bi trebalo da bude održan sljedeće nedjelje", kazali su iz kabineta Grabar Kitarović.

Bonus video: