Upravljao kolima sa više od 5,4 promila alkohola u krvi

Stručnjaci tvrde da osobe koje nisu navikle na stalno i prekomjerno uzimanje alkohola najčešće umiru ukoliko se nivo alkohola u krvi poveća na tri promila
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2012. 14:54h

Saobraćajna policija u Smederevu u Srbiji, podnijela je prijavu protiv vozača Zorana D. (56) iz tog grada zbog toga što je upravljao automobilom sa 5,41 promila alkohola u krvi.

Nakon dovođenja vozača do službenih prostorija, određeno mu je zadržavanje, nakon čega će protiv njega biti podnijeta prekršajna prijava zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola većim od dva promila, saopsstila je policija.

Za taj prekršaj Zakonom o bezbjednosti saobraćaja Srbije predviđena je kazna zatvora od najmanje 15 dana, oduzimanje 14 kaznenih poena i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje osam mjeseci.

Prema propisima, ukoliko neko ima dva promila alkohola u krvi smatra se da je ta osoba u stanju potpune alkoholisanosti, dok stručnjaci tvrde da osobe koje nisu navikle na stalno i prekomjerno uzimanje alkohola najčešće umiru ukoliko se nivo alkohola u krvi poveća na tri promila.

Bonus video: