U Srbiji formirana koalicija "Vojvođanski preokret"

Liberalno-demokratska partija (LDP), Srpski pokret obnove (SPO), Socijaldemokratska unija, Vojvođanska partija i Bogata Srbija nastupiće zajedno na pokrajinskim izborima na listi "Čedomir Jovanović - Vojvođanski preokret"
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.03.2012. 15:33h

Stvaranje ove nove koalicije najavili su danas u Novom Sadu predstavnici tih stranaka.

Potpredsjednik LDP-a Dušan Mijić rekao je da je program ove koalicije sadržan u Deklaraciji "Vojvođanski preokret", koju su potpisali brojni ugledni pojedinci a čija je suština da je Vojvodini potrebna nova politika.

Potpredsjednik SPO Žika Gojković izrazio je uvjerenje da će "Vojvođanski preokret" biti veliko iznenađenje predstojećih pokrajinskih izbora.

Predsjednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić rekao je da je LDP prva "beogradska stranka" koja se otvoreno zalaže za to da Vojvodina ima sudsku, zakonodavnu i izvršnu vlast, kao i definisane sopstvene prihode i imovinu.

Povjerenik Bogate Srbije za Vojvodinu Vitomir Vidović rekao je da se kroz program "Preokreta" može ostvariti vizija ove stranke da domaći farmeri na jednom hektaru mogu da proizvedu vrijednost i do 10.000 eura a ne kao sada svega 700 eura.

Mjesec i po prije izbora u Srbiji uglavnom poznate predizborne koalicije

Mjesec i po dana pred parlamentarne izbore uglavnom su poznate predizborne koalicije u kojima će nastupiti najveće stranke u Srbiji.

Demokratska stranka će izborima zakazanim za 6. maj nastupiti u koaliciji sa Socijaldemokratskom partijom Srbije Rasima Ljajića, Ligom socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, Demohrišćanskom strankom Srbije, Strankom zelenih i strankama nacionalnih manjina.

Srpska napredna stranka biće u koaliciji sa Novom Srbijom Velimira Ilića, Pokretom socijalista Aleksandra Vulina, Pokretom snaga Srbije Bogoljuba Karića, Koalicijom udruženja izbjeglica na čelu sa Miodragom Lintom, Asocijacijom malih i srednjih preduzeća i manjinskim strankama.

Liberalno demokratska partija predvodiće listu koalicije Preokret na kojoj će biti i Srpski pokret obnove, Socijaldemokratska unija Žarka Koraća, Bogata Srbija Zaharija Trnavčevića, Acocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata, Bošnjačka demokratska stranka i Stranka zelenih.

Socijalistička partija Srbije će, kao i na prethodnim izborima, biti u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom i Partijom ujedinjenih penzionera Srbije.

Demokratska stranka Srbije i Srpska radikalna stranka će najvjerovatnije nastupiti samostalno na predstojećim izborima.

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) Mlađana Dinkića nastupiće u koaliciji sa mnogobrojnim lokalnim strankama i grupama građana, a agenciji Beta je u URS-u rečeno da će konačna lista javnosti biti predstavljena naknadno.

Političke stranke, koalicije i grupe građana mogu do 21. aprila da podnesu izborne liste Republičkoj izbornoj komisiji.

Galerija

Bonus video: