Poziv građanima Srbije da danas ne kupuju gorivo

NOPS: Ovaj poziv znači istovremeno i ispit zrelosti za sve nas, kako bismo razumjeli suštinu sopstvene snage kroz organizovano djelovanje
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2012. 08:21h

Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) pozvala je potrošače u Srbiji da danas, na Svjetski dan potrošača, ne kupe nijedan litar goriva, u znak protesta što je prosječna cijena tog energenta od početka godine porasla za 10 odsto ili 13 dinara.

To znači povećanje cijena od čak pet odsto na mjesečnom nivou, jer niko ne želi da se odrekne ogromnog dijela dobiti, bilo kroz akcize i poreze, bilo kroz marže i zato neka Svjetski dan potrošača bude dan kada će sve benzinske pumpe biti prazne - makar na jedan dan, poručio je NOPS.

"Razumijemo i svjetsku krizu i rast cijena sirove nafte na svjetskom tržištu, ali ne možemo i nećemo da razumijemo sopstvenu državu i trgovce naftnim derivatima koji nemaju nimalo sluha za običnog potrošača", naveli su u toj organizaciji.

Pozivajući građane na bojkot kupovine goriva, NOPS je ukazao da se tako pokazuje odgovornost, solidarnost i što je najvažnije - spremnost da se reaguje, jer je to jedini način na koji građani mogu da djeluju.

"Ovaj poziv znači istovremeno i ispit zrelosti za sve nas, kako bismo razumjeli suštinu sopstvene snage kroz organizovano djelovanje. Jasna poruka koju ćemo poslati imaće trajne posljedice po sve koji kreiraju tržišnu ekonomiju ove zemlje", naveo je NOPS.

Bonus video: