Marko Milošević oslobođen optužbi za prebijanje

Marko Milošević pobjegao je u Rusiju 6. oktobra 2000. nekoliko sati poslije svrgavanja sa vlasti njegovog oca Slobodana Miloševića
481 pregleda 0 komentar(a)
Marko Milošević, Foto: Novosti.rs
Marko Milošević, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 08.03.2012. 14:55h

Marko Milošević, sin sin bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića i pravosnažno je oslobođen odgovornosti za prebijanje nekadašnjih pripadnika organizacije Otpor iz Požarevca 2. maja 2000, prenosi B92.

Presudom Apelacionog suda od 3. februara, koja je dostavljena požarevačkim otporašima, odbijena je njihova žalba na presudu, kojom su Marko Milošević i njegovi prijatelji oslobođeni svih optužbi zbog zastarijevanja procesa.

Nebojša Sokolović i Momčilo Veljković žaliće se Evropskom sudu za ljudska prava u Stazburu, ali na postupanje države, koja je dozvolila da proces zastari.

U međuvremenu, u Visokom savjetu sudstva u toku je i razmatranje inicijative za razrješenjem sudije Gordane Vidojković iz Požarevca, koju su podnijeli Otporaši, jer je smatraju odgovornom za odugovlačenje procesa i oslobađanje Miloševića.

Mirjana Piljić rekla je agenciji Beta da je Apelacioni sud potvrdio prvostepenu odluku Osnovnog suda u Požarevcu kojom je sin bivšeg predsjednika Srbije oslobođen.

Osnovni sud u Požarevcu je 17. novembra 2011. zbog apsolutne zastarjelosti krivičnog gonjenja oslobodio Marka Miloševića za prebijanje Nebojše Sokolovića, Momčila Veljkovića i Radojka Lukovića, 2. maja 2000.

Članovi Otpora pokrenuli su postupak za razrješenje sudije Gordane Vidojković jer je nečinjenjem dozvolila da predmet zastari i toj inicijativi se pridružila i ministarka pravde Srbije Snežana Malović.

Marko Milošević pobjegao je u Rusiju 6. oktobra 2000. nekoliko sati poslije svrgavanja sa vlasti njegovog oca Slobodana Miloševića.

Njegova majka Mirjana Marković pridružila mu se u Rusiji u februaru 2003. Supruga i sin Slobodana Miloševića dobili su politički azil u Rusiji.

Bonus video: