Koštunica: Evropske integracije donose samo štetu Srbiji

DSS je pozvao srpske građane da zajedno stave tačku na, kako je navedeno, dalje urušavanje zemlje, što je moguće samo ako se uspostavi nova politika
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2012. 13:37h

Predsjednik Demokratske stranke Srbije (DSS), Vojislav Koštunica, izjavio je da evropske integracije i kandidatura za članstvo u EU Srbiji donose samo štetu i da se dalje urušavanje zemlje može spriječiti samo ako ona postane politički neutralna.

"Kad uzmemo papir i olovku i izračunamo što je sve Srbija izgubila na evropskom putu u posljednje četiri godine, i kad je riječ o Kosovu i kad je reč o privredi, i kad je riječ o daljim prijetnjama za urušavanje ustavnog poretka, onda nam zdrav razum nalaže da pronađemo drugi i bolji put kako bi opstali i normalno razvijali zemlju", rekao je Koštunica na predstavljanju "Programa razvoja Srbije od 2012. do 2017. godine - Nova industralizacija" u beogradskom Centru Sava.

DSS je pozvao srpske građane da zajedno stave tačku na, kako je navedeno, dalje urušavanje zemlje, što je moguće samo ako se uspostavi nova politika.

"To je moguće ako nova skupština i nova vlada proglase političku neutralnost Srbije", rekao je Koštunica.

"Koje će biti opravdanje vlasti kad se i poslije kandidature još jače nastavi propadanje privrede i još više pojačaju pritisci da se zaokruži država koja se zove Kosovo sa zvjezdicom", upitao je Koštunica

On je kazao da bi Srbija kao politički neutralna država vodila i ekonomsku politiku koja je saglasna ideji neutralnosti, odnosno da bi u tom slučaju imala razvijenu ekonomsku saradnju sa EU koja je u interesu Srbije, a ne da kao sad, ocijenio je Koštunica, sprovodi SSP koji nanosi ozbiljnu štetu srpskoj privredi.

"Ali, koje će sad biti opravdanje vlasti kada se i poslije kandidature još jače nastavi propadanje privrede i još više pojačaju pritisci da se zaokruži država koja se zove Kosovo sa zvjezdicom", upitao je Koštunica.

Predsjednik DSS-a je rekao i da je sa ovakvim stanjem u Evropskoj uniji i sa ovakvim stanjem u eurozoni, sasvim izvjesno da evropske integracije i kandidatura Srbiji donose "samo štetu i na privrednom i na političkom planu".

Galerija

Bonus video: