Piksi: Malo je reći da sam šokiran

U niškom prigradskom naselju Pasi Poljana, samo tri kilometra od centra Niša, na porodičnu kuću Dragana Stojkovića-Piksija bačena je razorna bomba
88 pregleda 0 komentar(a)
Piksi, Foto: Trojka
Piksi, Foto: Trojka
Ažurirano: 26.02.2012. 10:51h

U niškom prigradskom naselju Pasi Poljana, samo tri kilometra od centra Niša, na porodičnu kuću Dragana Stojkovića-Piksija bačena je razorna bomba.

"Sportski žurnal" je na svom sajtu objavio ovu informaciju, koja je listu potvrđena u Policijskoj upravi u Nišu.

U policiji nisu mogli da kažu više o ovom incidentu jer je istraga u toku, a za napadačem se traga.

Prema nezvaničnim saznanjima "Sportskog žurnala", nepoznati napadač je došao ispred kuće po mraku, prišao ogradi i bacio bombu u dvorište.

Komšije porodice Stojković su ispričale da su primjetile čovjeka sa kapuljačom preko glave koji je bacio bombu, a potom pobjegao sa lica mjesta.

Eksplozivna naprava pala je na metar i po od glavnog ulaza u porodičnu kuću i eksplodirala.

Pričinjena je znatna materijalna šteta na ulaznim vratima, prozorima i fasadi, ali povrijeđenih u ovom bombaškom napadu nije bilo.

U vrijeme kada je bomba bačena na kuću unutra je bila samo Desanka Stojković majka nekadašnje legende Crvene zvezde, a sada trenera japanske Nagoje Dragana Stojkovića-Piksija.

Prema pisanju "Sportskog žurnala", dvorište i porodična kuća "pokriveni" su kamerama, ali, kako je bio mrak od snimka nema koristi. Ni snimak od kasnije nije mnogo upotrebljiv, jer, se poslije eksplozije pojavio veliki dim.

Piksi: Šokiran sam

"Ne želim da optužujem nikog unapred, suludo je. Za ovo što se desilo, malo je reći da sam šokiran.

Sada je na policiji da dođe da istine, u istrazi koju je pokrenula, jer je to u interesu svih, a naročito mene", rekao je Stojković za B92.

On je dodao da smatra da nema neprijatelje, ali ovo ipak nikog ne može da ostavi ravnodušnim.

"Ostavlja ukus gorčine. Sve što mogu u ovom trenutku da kažem bilo bi suvišno, čak smatram da možda ja u ovoj priči i nisam u pitanju.

Znam šta sam radio, kako sam radio tako ne ostavlja u meni nikakvu bojazan da je meni bilo namijenjeno. Ostavljamo policiju da radi svoj posao, imam povjerenje u njih da će na kraju utvrditi ko je nalogodavac", zaključuje Piksi.

Bonus video: