Luka Bojović napustio Srbiju sredinom 2010. godine

Odbjegli Bojović koji je u Srbiji optužen za više ubistava i pokušaja ubistva uhapšen je u Španiji po potjernici srpskog Interpola
216 pregleda 0 komentar(a)
Luka Bojović, hapšenje, Foto: YouTube
Luka Bojović, hapšenje, Foto: YouTube
Ažurirano: 23.02.2012. 14:38h

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavo je da je prema podacima Uprave kriminalističke polije Luka Bojović napustio Srbiju sredinom 2010. napominjući da ne razumije kako bi se neko iz državnog vrha sastajao sa njim 2008. da mu kaže da pobjegne dvije godine kasnije.

Tako je Dačić odgovorio na pitanje novinara da li mu je poznato koga je iz državnog vrha zamjenik predsjednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić optužio da se sastajao s Bojovićem 2008. i uoči njegovog bjekstva.

Ministar je istakao da policija nije dobila nikakav zahtjev da istraži te navode, kao i da mu nije poznato da je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević potrdio te navode.

SNS je prošle sedmice saopštila da je Vučić poslao pismo Radisavljeviću u kojem ga je obavijestio da je jedan od najviših državnih funkcionera u vrijeme dok je bio na vlasti 2008. imao susrete sa Lukom Bojovićem, optuženim za više ubistava.

Kako je rečeno, u tom pismu na četiri mjesta je jasno naglašeno ime i prezime tog funkcionera koji se krajem 2008. neposredno prije Bojovićevog bjekstva iz zemlje, sastao sa njim u jednom beogradskom kafeu u Njegoševoj ulici.

Odbjegli Bojović koji je u Srbiji optužen za više ubistava i pokušaja ubistva uhapšen je u Španiji po potjernici srpskog Interpola.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnici navodi da je Bojović stao na čelo "zemunskog klana" poslije ubistva njegovih vođa Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića u martu 2003. godine, a svoju moć učvrstio je nakon hapšenja Milorada Ulemeka Legije.

Bonus video: