BIA: Ne sprema se atentat na Zukorlića

BIA je još obavijestila Ljajića da će učiniti sve da "ovakve i slične pokušaje koji imaju za cilj destabilizaciju" prilika u Srbiji rasvjetli do kraja
135 pregleda 1 komentar(a)
Zukorlic, Foto: Blic
Zukorlic, Foto: Blic
Ažurirano: 22.02.2012. 14:54h

Bezbjednosno informativna agencija zaključila je da nema osnova za tvrdnje o pripremi atentata na glavnog muftiju Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića, saznaje danas Beta.

"Agencija (BIA) ne raspolaže kredibilnim podacima i informacijama koji bi ukazivali ili dali za osnov sumnji da se zagovara, planira, priprema ili organizuje atentat na gospodina muftiju Zukorlića, kao rezultat djelovanja organizovane kriminalne grupe čiji su pripadnici iz Srbije i BiH", navodi se u dokumentu BIA u koji je Beta imala uvid.

BIA je tako odgovorila na zahtjev ministra za rad Rasima Ljajića da ispita navode u medijima u Srbiji i regionu o pripremi atentata na Zukorlića, pri čemu je i Ljajić doveden u vezu sa navodnim pripremama.

U odgovoru, BIA takve tvrdnje karakteriše kao "amaterski pokušaj pojedinaca da destabilizuju prilike u našoj zemlji".

"Tekstovi koji su objavljeni u pojedinim sredstvima informisanja u regionu u kojima se Vi dovodite u vezu sa onima koji navodno pripremaju atentat na g. Zukorlića, a bezbjednosne službe Srbije optužuju za saučesništvo, s obzirom da navodno prikrivaju informacije o tome, predstavljaju samo amaterski pokušaj pojedinaca da destabilizuju prilike u našoj zemlji", navodi se u pismu BIA Ljajiću.

Dodaje se da navodi o pripremi atentata "po nivou osmišljenosti dovoljno govore o motivu, moralnom kredibilitetu i intelektualnom kapacitetu autora i inspiratora".

BIA je još obavijestila Ljajića da će učiniti sve da "ovakve i slične pokušaje koji imaju za cilj destabilizaciju" prilika u Srbiji rasvjetli do kraja, kao i da će u slučaju postojanja elemenata krivične odgovornosti o tome obavijestiti pravosudne organe

Bonus video: