Četiri lica Luke Bojovića

U pojedinim trenucima nosio je i naočare koje je uklapao sa oblačenjem kako bi glumio uglađenog intelektualca
938 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2012. 10:47h

Luka Bojović, uhapšeni vođa zemunskog klana, koji se skrivao u Španiji, četiri puta je mijenjao izgleda kako ga ne bi prepoznali na osnovu slike na policijskoj potjernici.

Prvo je bio ćelav, zatim je imao kratku kosu, a onda je naglo smršao, piše Blic.

U pojedinim trenucima nosio je i naočare koje je uklapao sa oblačenjem kako bi glumio uglađenog intelektualca.

Prema riječima Zorana Kostića, estetskog hirurga iz Kliničkog centra, Bojović se nije podvrgavao operacijama, a da je to želio, sigurno bi bilo mnogo teže policiji da ga prepozna.

"Njegove uši su ostale iste i po tome je ostao prepoznatljiv, a to je jedna od najlakših estetskih operacija. Mogao je da napravi kvrgast nos, ili da presadi dio kože, i da bude čovjek potpuno drugog izgleda. Mogao je i da ubrizga silikon u jagodične kosti i dobio bi oštrije crte lica. U inostranstvu mu sigurno nije bio problem da to pronađe, jer postoji veliki broj privatnih estetskih hirurga", objašnjava hirurg Zoran Kostić.

Bojović po izlasku iz zatvora 2008.

Bojovićev izgled od aprila 2008. kad je izašao iz Okružnog zatvora u Beogradu veoma se razlikuje od onog sa početka 2010, kad je Srbija za njim izdala potjernicu.

Smršao je petnaestak kilograma i pustio je kosu, koja je najpre bila veoma kratka.

Smršao je petnaestak kilograma i pustio je kosu, koja je najpre bila veoma kratka.

Takođe, na toj slici se vidi da nosi odijelo, što ranije nije bio slučaj.

Nakon toga, počeo je da pušta i bradu i kosu, potpuno neuredno kako bi se predstavio kao urbani momak koji ne želi da se ističe bilo gdje i da bude upadljiv policiji. Tako je izgledao i prilikom hapšenja.

"Policijski inspektori koji rade na slučajevima praćenja neke osobe ili identifikacije kriminalaca sa potejrnice, veoma su obučeni i ovakve kamuflaže uopšte nisu posebno značajne. Inspektori prije potjere istražuju sve navike osumnjičenog, gledaju fotografije, snimke, prate reakcije. Svaka osoba ima neki jedinstven način hoda ili ponašanja za stolom. Ljudi na ovakvim zadacima stalno preslušavaju razgovore osumnjičenog, toliko da mogu u svakom trenutku da prepoznaju boju njegovog glasa. Ta prerušavanja mogu da zavaraju samo okolinu", kažu u srpskoj policiji.

Galerija

Bonus video: