Kosovo: Tri osobe poginule, a osam zatrpano u lavini koja se sručila na 12 kuća

Lavina visoka 10 i široka 500 m prekrila je kuće u selu Restelica, od kojih je 10 prazno jer su vlasnici na radu u Italiji i Švajcarskoj
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2012. 19:57h

Najmanje tri osobe su poginule, a osam osoba je zatrpano u lavini koja je zatrpala 12 kuća u selu Restelica, na jugu Kosova, javili su prištinski mediji.

Lavina visoka 10 metara i široka 500 metara prekrila je 12 kuća, od kojih je 10 prazno jer su vlasnici na radu u Italiji i Švajcarskoj.

Iz jedne od zatrpanih kuća ukućani su telefonom javili da ih je osam živo, izjavio je ministar za infrastrukturu Kosova, Fehmi Mujota, koji se nalazi u stradalom selu Restelica, u najjužnoj kosovskoj opštini Dragaš, na tromeđi sa Albanijom i Makedonijom.

Mujota je rekao za televiziju "RTK" da snage sigurnosti Kosova, policijski specijalci i lokalni dobrovoljci poduzimaju sve kako bi došli do zatrpanih ljudi, a napore im otežava strmi teren i smetovi koji su taj dio sela učinili neprohodnim.

Iz jedne od zatrpanih kuća ukućani su telefonom javili da ih je 8 živo, izjavio je Fehmi Mujota, koji se nalazi u stradalom selu Restelica

Put prema Restelici nije prohodan zbog velikog snijega, a otežane su i telefonske veze.

U akciju spašavanja uključeni su i pripadnici turskog kontigenta KFOR-a, koji su zajedno s lokalnom samoupravom angažovali mehanizaciju na čišćenju zametenog puta koji vodi prema Restelici.

Galerija

Bonus video: