TRAŽI DA SE ZAPOSLI VIŠE STOTINA SLUŽBENIKA

Granična policija BiH: Sve veći broj migranata i iz Crne Gore, potrebna pomoć

Galić se na javni apel odlučio jer je, po njegovim riječima, dolazak migranata organizovan, te da Granična policija više nije u stanju da odgovori na pritisak novog takasa
52 pregleda 0 komentar(a)
migranti BiH, Foto: Reuters
migranti BiH, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.01.2019. 23:24h

Upravnik granične policije BiH Zoran Galić zatražio je hitno zapošljavanje novih graničnih policajaca ili prebacivanja drugih policijskih službenika u tu policijsku agenciju kako bi mogli da odgovore dramatičnom povećanju broja migranata u toj zemlji.

On je rekao da je od državnih vlasti zatražio da se hitno razmotri mogućnost popunjavanja mjesta 526 nedostajućih graničnih policajaca.

Osim mogućnosti da se vanredno odobri prijem policajaca, Galić je istakao da postoji mogućnost privremenog premještaja policijskih službenika iz drugih policijskih agencija kako bi uspjeli da pokriju granicu sa Crnom Gorom i Srbijom, ali i Hrvatskom u koju migranti ulaze kako bi se domogli Evropske unije.

Galić se na javni apel odlučio jer je, po njegovim riječima, dolazak migranata organizovan, te da Granična policija više nije u stanju da odgovori na pritisak novog takasa, prenosi agencija Hina.

Obavijestio je da je Granična policija od početka godine zaustavila ulazak 1.754 migranta u BiH.

Galić je upozorio da je među migrantima veliki broj ranjivih kategorija, žena i djece, kojima je potrebna dodatna pomoć.

U BiH je do sada veliki broj migranata koji nisu uspjeli da uđu u Hrvatsku, odnosno EU, zatražio azil, a državne vlasti su najavile sastanak o rastućem problemu migranata.