Beograd pod opsadom, navijači bez problema sprovedeni do Arene

Polufinalna utakmica EP između Hrvatske i Srbije počinje u 20.15 sati
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2012. 19:48h

Srpska policija je navijače iz Hrvatske dočekivala na naplatnoj rampi u Šimanovcima (blizu Beograda) i odatle ih sprovodila do beogradske Arene, gdje će biti odigrana utakmica polufinala rukometnog prvenstva Evrope između reprezentacija Srbije i Hrvatske.

Navijači koji su dolazili privatnim automobilima bili su dužni da se identifikuju i oni su uz policijsku pratnju sprovođeni do Arene, gdje je jedan parking bio odvojen samo za njih.

Kako javlja Tanjug, u Šimanovcima su dočekivani i navijači Srbije iz Vukovara i drugih hrvatskih gradova, ali oni nisu pod pratnjom išli do dvorane.

Na autoputu od Šimanovaca do Arene raspoređene su policijske snage, a posebno su brojne na nadvožnjacima i raskrsnicima.

Bez obzira na značaj utakmice, bilo je i onih koji su dolazili zbog posla i koje utakmica uopšte ne interesuje, kao i onih čiji razlog dolaska je ljubav.

Na autoputu od Šimanovaca do Arene raspoređene su policijske snage, a posebno su brojne na nadvožnjacima i raskrsnicima

"Kakva utakmica, idem kod djevojke u Zemun. Možda ćemo malo pogledati televizijski prenos", kaže jedan hrvatski državljanin koji je doputovao iz Osijeka, a prenosi Tanjug.

Policija je detaljno pregledala nekoliko automobila za koje je imala potvrdu da su u njima vođe navijačkih grupa iz Hrvatske.

Svi navijači bez problema su prihvatili savjete policajaca, svjesni da je utakmica visokog rizika.

Revoltirani hrvatski navijači napali predsjednika HRS

Oko 15.30 sati u beogradsku Arenu su ušli prvi navijači Hrvatske, prenosi hrvatski portal "24 sata". "Mondo" javlja kako su pred sportsku dvoranu oko 17 sati stigla i dva navijačka autobusa i kako incidenata nije bilo. Na utakmicu je krenuo i zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić.

Srpska policija je sa graničnog prelaza Bajakovo vratila još tri autobusa u kojima su hrvatski navijači putovali na utakmicu u Beograd. Za razliku od navijača koji su vraćeni prijepodne, ovi su imali ulaznice za utakmicu.

Među navijačima koji su na kraju stigli na utakmicu priča se kako su autobusi vraćeni jer su tako odlučili Hrvatski rukometni savez i hrvatska policija, prenose hrvatski mediji.

"Kurir" javlja da su vođe srpskih navijačkih grupa preventivno privedene

Iako je direktor policije Milorad Veljović u četvrtak naveče rekao da neće nikome zabraniti ulazak u zemlju, na koncu je ta odluka ipak promijenjena, pa navijači koji nemaju ulaznice neće moći da uđu u Srbiju.

Vraćeno je ukupno 5 autobusa sa hrvatskim navijačima navijačima. ​

Beogradski "Kurir" javlja kako su vođe srpskih navijačkih grupa preventivno privedene.

Na ulazu u Arenu, zvaničnike Hrvatskog rukometnog saveza, predvođenje Zoranom Gopcem, žestoko su verbalno i grudvama snijega napali hrvatski navijači, koji smatraju da je upravo Gobac kriv zbog vraćanja navijačkih autobusa sa granice.

Slavonski Brod: Međusobna tuča navijača Hrvatske

Oko 200 navijača hrvatske reprezentacije iz Zagreba, pripadnika "Dinamove" navijačke grupe Bed Blu Bojs (BBB), trebalo bi da pređe granicu na prelazu Batrovci, gdje ih čekaju pripadnici srpske žandarmerije, koji će ih sprovesti do beogradske Arene, ali će i dio hrvatskih policajaca ostati u njihovoj pratnji.

Oni, međutim, kako prenosi beogradski "Blic", kasne, jer su se u blizini Slavonskog Broda potukli sa pripadnicima Torcide, navijačima splitskog Hajduka.

"Blic" prenosi da su se u blizini Slavonskog Broda navijači Dinama (BBB) potukli sa navijačima Hajduka (Torcida)

Jedan dio navijača BBB ima karte za večerašnju polufinalnu utakmicu Evropskog rukometnog prvenstva između Hrvatske i Srbije, ali drugi dio nema karte, navode mediji.

Pogranična policija Srbije vratila je ranije dva autobusa sa ukupno 60 hrvatskih navijača, članova Torcide, jer nisu imali karte za utakmicu, a neki od njih su bili i pijani.

Torcida vraćena sa granice sa Srbijom

Navijači splitskog Hajduka, članovi "Torcide" vraćeni su oko 13.20 časova sa granice sa Srbijom gdje su krenuli na meč polufinala Evropskog prvenstva u rukometu između Srbije i Hrvatske, javlja danas.hr.

Hrvatski mediji nezvanično saznaju da nije dozvoljen prolaz splićanima koji nijesu imali ulaznicu za polufinale.

I 300-tinjak navijača zagrebačkog "Dinama" krenuli su oko podne za Beograd na utakmicu visokog rizika, između rukometnih reprezentacija Srbije i Hrvatske.

Ulaznice se na granici neć provjeravati, tvrde iz hrvatske policije

Kako javlja index.hr, navijači su organizirali prevoz autobusima, a mnogi idu i kombijima.

Ulaznice većina od njih nema, a iz Rukometnog saveza hrvatske im poručuju da bez ulaznica nemaju što tražiti u Beogradu.

Kako javljaju reporteri "Blica" na autoputu, u traci od graničnog prijelaza Batrovci ka Beogradu, primjećeno je pojačano prisustvo policije koja kontrolira automobile na nekoliko punktova ove dionice.

Policajci legitimišu vozače i putnike i, poslije provjere, dozvoljavaju im da nastave put prema Beogradu, piše Blic.

Jelena Bikić, PR MUP-a rekla je sinoć da će preko granice moći svi hrvatski državljani s validnim pasošem, no i da će se pregledom vozila utvrđivati hoće li navijači biti pušteni.

Ulaznice se na granici neć provjeravati, tvrde iz hrvatske policije. U Beogradu je za navijače iz Hrvatske osiguran i čuvani parking, piše mediji.

Utakmicu će osiguravati 5.000 policajaca

Utakmicu će osiguravati 5.000 policajaca.

Ranije u Novom Sadu, maskirani huligani, njih oko 50, iz zasjede je sjekirama i betonskim blokovima napalo hrvatsku navijačku kolonu i ranili tri osobe i oštetili nekoliko automobila.

Polufinalna utakmica Evropskog prvenstva između Hrvatske i Srbije počinje u 20.15 sati.

Galerija

Bonus video: