Hrvatske rukometaše u Beogradu čuvaju specijalci

Policajci će osiguravati beogradsku Arenu, centar Beograda i autoput od granice Srbije i Hrvatske do Beograda
118 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2012. 20:01h

Hrvatska rukometna reprezentacija stigla je u Beograd, gdje će u petak u beogradskoj "Areni" odigrati polufinalni meč protiv reprezentacije Srbije, a nemili incidenti u Novom Sadu sa napadima na hrvatske navijače doveli su do toga da izabranike Slavka Goluže čuvaju specijalci, prenosi HRT.

Napade na hrvatske navijače osudio je i predsjednik Srbije Boris Tadić.

Ministar unutrašnjih poslova srbije Ivica Dačić i direktor policije Milorad Veljović poručili su da su pripadnici MUP-a spremni za meč između Srbije i Hrvatske.

U srbijanskom MUP-u, kako prenosi HRT, proglašeno je vanredno stanje.

Na sprovođenju mjera bezbjednosti biće angažovano 5.000 pripadnika policije.

Putničke agencije iz Hrvatske su zbog nastale situacije, otkazale aranžmane za utakmicu visokog rizika između Hrvatske i Srbije

Prema riječima neimenovanog izvora iz MUP-a Srbije, tim hrvatskih operativaca već je doputovao u Srbiju i zajedno sa srbijanskom policijom radi na sprečavanju nasilja.

Navijači reprezentacije Hrvatske imaće policijsku pratnju do dvorane u Beogradu.

"Ako navijači na granici kažu da idu na utakmicu, dobiće policijsku pratnju do dvorane i biće im osiguran parking, koje će takođe čuvati policija", izjavila je portparol MUP-a Jelena Bikić.

Srbijanska policija uhapsila je 13 osoba zbog napada na hrvatske navijače nakon pobjede nad Francuzima.

Maskirani huligani, njih oko 50, iz zasjede je sjekirama i betonskim blokovima napalo navijačku kolonu i ranili tri osobe i oštetili nekoliko automobila.

Navijači Hrvatske se boje odlaska u Srbiju

U četvrtak ujutro na dvije lokacije u Novom Sadu, nepoznati počinioci podmetnuli su požar na tri automobila sa hrvatskim registarskim tablicama.

Ispred hotela "Vigor", u naselju Telep, zapaljeni su "reno laguna" riječke registracije i "audi A6" sa ogulinskim registracijama, a oštećena je i "škoda" ljubljanskih registracija.

"Sa više strana smo čuli da nas čekaju, da će biti incidenata", rekao je Luka Pavličić iz kluba navijača "Bijeli lavovi"

"Novi list" navodi da "reno laguna" riječkih registracija pripada poznatom riječkom rukometnom funkcioneru Vladi Lipoviću, a da je vlasnik drugog oštećenog automobila bivši rukometaš Miro Kojčin.

Putničke agencije iz Hrvatske su zbog nastale situacije, otkazale aranžmane za utakmicu visokog rizika između Hrvatske i Srbije.

I klubovi navijača su na oprezu.

"Sa više strana smo čuli da nas čekaju, da će biti incidenata", rekao je Luka Pavličić iz kluba navijača "Bijeli lavovi".

"Otkazali smo dva autobusa. Čemu da nam razbiju autobuse, da strada bilo ko, nema smisla", dodao je Damir Zurub iz istog navijačkog kluba.

Ni u Hrvatskom rukometnom savezu ne žele da rizikuju pa su odlučili da neće organizovati odlazak navijača u Beograd.

Iz Evropske rukometne federacije je saopšteno da će preduzeti dodatne bezbjedonosne mjere za polufinalne utakmice.

Ipak, mnogi se pribojavaju da najgore tek slijedi.

Galerija

Bonus video: