Čanak: Srbija se vraća u devedesete

Glumci i pisci se prozivaju, popovi drže pomene nevinim žrtvama okruženi ikonografijom 'osrbljivanja i pravovjerja', batinaše niko ne uspijeva da identifikuje", naveo je Čanak
63 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2012. 19:11h

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, Nenad Čanak, ocijenio je da Srbija počinje da liči na onu iz devedesetih godina prošlog vijeka.

"Sve počinje da liči na ona zla vremena.

Glumci i pisci se prozivaju, čvrstorukaški popovi drže pomene nevinim žrtvama okruženi ikonografijom 'osrbljivanja i pravovjerja', batinaše niko ne uspijeva da identifikuje", naveo je Čanak u tekstu na društvenoj mreži "Twitter".

On je ocijenio da aktuelnoj ruskoj administraciji "jako treba da zacementira svoje pozicije" u Srbiji i kako ista želi da joj se "pokloni" Elektroprivreda i Telekom Srbije.

"Rusija će gaziti svim silama po tvrdoj nacionalističko-mitomanskoj liniji uz pomoć pravoslavne crkve i u Rusiji i u Srbiji", naveo je Čanak.

"Rusija će gaziti svim silama po tvrdoj nacionalističko-mitomanskoj liniji uz pomoć pravoslavne crkve i u Rusiji i u Srbiji", naveo je Čanak

Prema njegovim riječima, u sljedećih nekoliko mjeseci radiće se na tome da se kombinuje socijalno nezadovoljstvo u Srbiji sa nacionalnom frustracijom i proizvodiće se događaji koji će izazivati opšte zgražavanje javnosti i satjerivanje cijele zemlje na "patriotski kurs", po propagandnim receptima iz devedesetih godina.

On je ocijenio da Srbija ne može nikoga da ubijedi da se promijenila, kada osim nekoliko haških "žrtvenih jaganjaca", u zemlji nije bilo suočavanja sa stvarnošću.

"Lustracija zato nije poziv na osvetu, nego elementarno razborit način da se raskine sa zlom prošlosti jer će ono, u protivnom, nastaviti da priprema sljedeću katastrofu.

Zato se ne smije dozvoliti da nas naša malodušnost učini saučesnicima nestajanja jedine zemlje koju imamo i njenog pretvaranja u rusku provinciju", poručio je Čanak.

Galerija

Bonus video: