Stejt department: Dijalog o Kosovu ključ za EU

"Vjerujemo da je to dobro za obje zemlje, da je dobro i za region i snažno podržavamo dijalog koji je u toku. To je ključna komponenta pristupanja EU"
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2012. 11:15h

Sjedinjene Američke Države (SAD) snažno podržavaju dijalog Srbije i Kosova kao ključ za približavanje Evropskoj uniji (EU), izjavila je predstavnica za štampu američkog Stejt departmenta Viktorija Niland.

Kako je objavljeno na sajtu Stejt departmenta, Niland je na sinoćnjem brifingu za novinare rekla da SAD podržavaju normalizaciju odnosa Srbije i Kosova, dodajući da je to bila i poruka državne sekretarke Hilari Klinton u telefonskom razovoru sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem proteklog vikenda.

"Vjerujemo da je to dobro za obje zemlje, da je dobro i za region i snažno podržavamo dijalog koji je u toku. To je ključna komponenta pristupanja EU", dodala je Niland.

Podsjetivši da odluku o statusu kandidata za Srbiju donosi EU, Niland je rekla da je državna sekretarka u telefonskom razgovoru željela da ohrabri i podrži predsjednika Tadića u svemu što radi vodeći Srbiju ka EU.

Bonus video: