U Novom Sadu napadnuta dvojica hrvatskih navijača

Zbog napada na dvojicu hrvatskih rukometnih navijača, novosadska policija uhapsila je u nedjelju veče dvojicu Novosađana, objavili su danas vojvođanski mediji, prenoseći sopštenje policije.
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.01.2012. 15:49h

Agencija Beta navodi da su jedan 30-godišnjak i jedan 46-godišnjak osumnjičeni su da su sinoć u Novom Sadu napali petoro državljana Hrvatske i tom prilikom dvojicu lakše povrijedili.

U saopštenju se ne navodi identitet povrijeđenih hrvatskih navijača.

Policija je objavila da će protiv napadača biti podnešena kaznena prijava za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

Predstavnici generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici rekli su da se konzulatu niko nije javio, ali je konzulat po dobijanju vijesti zatražio detaljnije informacije o incidentu.

Incident se dogodio u širem centru Novoga Sada nakon rukometne utakmice Hrvatska – Španija, koja se igrala u okviru evropskoga rukometnoga prvenstva čiji je Srbija domaćin.

Za reprezentaciju Hrvatske navijalo oko 3.000 navijača pristiglih uglavnom iz Hrvatske i BiH.

Generalni konzul Hrvatske Ljerka Alajbeg, koja je prisustvovala utakmici, izjavila je da u dvorani uprkos napetoj atmosferi nije zabilježen ni jedan izgred.

Bilo je još incidenata

Do nedjelje je sve bilo idilično. Navijački sukobi, huliganski neredi i slični incidenti nisu se događali, ali sada srpski mediji pišu o nekoliko sramotnih situacija.

Srpski mediji optužuju neimenovanog hrvatskog navijača da je na poluvremenu utakmice Hrvatska – Španija fizički napao maskotu prvenstva, a da je ispod kostima bilo 15-godišnje dijete.

Međutim, to nije bilo sve. Prema neslužbenim informacijama, prije utakmice se dogodila tuča u ulici Laze Telečkog. Sve je počelo u kafiću, a zatim se okršaj nastavio na ulici.

Tokom utakmice su na parkingu u Vojvođanskoj ulici razbijena stakla na automobilu s hrvatskom registracijom.

Ako se kolonija hrvatskih navijača poveća kada hrvatska reprezentacija preseli u Beograd (borba za medalje) domaćini će morati da podignu stepen sigurnosti kako ne bi došlo do novih neželjenih incidenata.

Bonus video: