U Zagrebu skup protiv ulaska u Evropsku uniju

Skup je organizovalo 14 vanparlamentarnih stranaka i 15-tak udruženja okupljenih u "Vijeću za Hrvatsku - Ne u EU"
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2012. 12:29h

U organizaciji "Vijeća za Hrvatsku - Ne u EU", na zagrebačkom Trgu bana Jelačića započeo je skup na kojem predstavnici stranaka i udruženja koja se protive ulasku Hrvatske u Evropsku uniju pozivaju građane da na predstojećem referendumu o ulasku u EU glasaju protiv.

Skup je organizovalo 14 vanparlamentarnih stranaka i 15-tak udruženja okupljenih u "Vijeću za Hrvatsku - Ne u EU". Otvorivši skup, predsjednik Hrvatske čiste stranke prava Josip Miljak rekao je da se Evropska unija raspada i puca po svim šavovima te da je dala svoje.

Naveo je primjere ekonomskih problema zemalja Evropske unije upitavši se "je li to blagostanje koje nam obećavaju". Proevropsku politiku aktuelne i prošle hrvatske vlade nazvao je izdajničkom upitavši se jesu li se hrvatski branitelji borili za novi ulazak Hrvatske u neku asocijaciju. Na skupu će govoriti i drugi predstavnici Vijeća, čiji aktivisti dijele propagandne materijale koji pozivaju građane da na predstojećem referendumu ne glasaju za pristup Hrvatske Evropskoj uniji.

Bonus video: