Kući: Tadiću više neće biti dozvoljen ulazak na Kosovo

Kući je prištinskoj televiziji Klan Kosova kazao da je Tadić zloupotrebio posjetu manastiru Visoki Dečani za Božić
0 komentar(a)
Boris Tadić, Foto: Tanjug
Boris Tadić, Foto: Tanjug
Ažurirano: 08.01.2012. 17:36h

Zamjenik kosovskog premijera i ministar pravde Hajredin Kući rekao je da kosovska vlada ubuduće neće dozvoljavati ulazak predsjednika Srbije Borisa Tadića na Kosovo zbog davanja političkih izjava za Božić u manastiru Visoki Dečani

Kući je prištinskoj televiziji Klan Kosova kazao da je Tadić zloupotrebio posjetu manastiru Visoki Dečani za Božić i dao političke izjave, rekavši da je Kosovo srpska zemlja, te da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova i nema namjeru da povuče paralelne strukture sa sjevera.

Tadić je u izjavi novinarima tokom boravka u Visokim Dečanima naglasio da za Božić iz tog manastira jedino ima smisla uputiti poruku mira i Srbima i Albancima i međunarodnoj zajednici.

"Ovdje u Visokim Dečanima mislim da ništa drugo i ne može da se kaže i zbog toga ovaj manastir i jeste sveto mjesto ne samo za naš narod, već za sve ljude koji posjećuju naše Kosovo i Metohiju, našu zemlju. Ovo je naš zajednički evropski prostor", dodao je Tadić.

On je, na pitanje novinara, posle liturgije u manastiru Visoki Dečani, da li će ikada priznati nezavisnost Kosova, rekao da je njegov odgovor poznat i kratak - nikada.

Bonus video: