Ponovo avio linija Zagreb-Beograd

Osim za Beograd, hrvatski prevoznik od ovog ljeta namjerava da uspostavi liniju i prema Moskvi, a od 2014. i Sofiji i Sankt Peterburgu
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.01.2012. 16:31h

Hrvatski nacionalni avioprevoznik Croatia Airlines na ljeto uvodi sezonsku liniju Zagreb–Beograd, čime će nakon 21 godine biti ponovno uspostavljena avio veza između glavnih gradova Srbije i Hrvatske.

Uspostavljanje linije Zagreb - Beograd najavio je glavni direktor Croatia Airlines Srećko Šimunović na nedavno održanom sastanku udruženja avioprevoznika Star Alliance u Adis Abebi. U kompaniji su potvrdili tu informaciju, prenosi Biznis.ba.

Osim za Beograd, hrvatski prevoznik od ovog ljeta namjerava da uspostavi liniju i prema Moskvi, a od 2014. i Sofiji i Sankt Peterburgu, istočnoevropskim destinacijama koje dosad nisu bile pokrivene letovima te aviokompanije.

Čelnici Croatia Airlines i JAT-a su u februaru prošle godine dogovorili saradnju na uspostavljanju ljetova između Zagreba i Beograda na kojima bi vozili avioni hrvatske aviokompanije.

JAT je već letio na relaciji Beograd - Pula, a pokušao je da leti i između Beograda i Dubrovnika, ali zbog nepostojanja sporazuma o vazdušnom saobraćaju između dvije zemlje nije uspeo u toj namjeri.

Bonus video: