Tadić: Nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova

Tadić je uputio poruku mira svim stanovnicima Kosova i Metohijie i predstavnicima međunarodne zajednice
86 pregleda 0 komentar(a)
Boris Tadić, Foto: Tanjug
Boris Tadić, Foto: Tanjug
Ažurirano: 07.01.2012. 11:52h

Predsjednik Srbije Boris Tadić danas je u manastiru u Visokim Dečanima ponovio da nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije.

Na pitanje novinara poslije liturgije u manastiru Visoki Dečani da li će ikada priznati nezavisnost Kosova, Tadić je odgovorio da je njegov odgovor poznat i kratak.

"Vi znate koji je moj odgovor. On je kratak i jasan - nikada", podvukao je predsjednik Srbije.

Tadić je uputio poruku mira svim stanovnicima Kosova i Metohijie i predstavnicima međunarodne zajednice.

"Na današnji dan jedino želim da svi na prostoru Kosova i Metohije i našem zajedničkom prostoru pod evropskim nebom uspostavimo mir i razumijevanje", poručio je Tadić.

"I Srbi, Albanci i predstvanici međunarodne zajednice treba da razumijemo šta je naše postojanje i šta je naša uloga, a to je da razumijemo jedni druge, da podržimo jedni druge, da obezbijedimo siguran život djeci koja dolaze iza nas, nezavisno od vjere, nezavisno od nacionalne pripadnosti“, poručio je Tadić u izjavi poslije božićne liturgije.

Prazničnoj liturgiji prisustvovali su i komandant Kfora Erhard Drevs, šef Euleksa Gzavije de Marnjak, predstavnik EU na Kosovu Ferdinando Đentilini, kao i predstavnici diplomatskog kora na Kosovu, među kojima i američki ambasador Kristofer Del.

Bonus video: