DIJALOG JE DOVOLJAN

Bogdanović: Referendum na Kosovu nije u interesu države

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je danas da eventualno održavanje referenduma na sjeveru Kosova nije u državnom interesu i da može dodatno iskomplikovati situaciju u ovom dijelu pokrajine
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.01.2012. 18:49h

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović je u izjavi Tanjugu rekao da se boji da ovakvim potezima građani sa sjevera Kosova ulaze u sukob sa svojom državom, jer interes države nije da se u ovom trenutku održi takva vrsta referenduma.

“Ako unaprijed znate rezultat i odgovor na postavljeno pitanje, onda mislim da ne treba trošiti vrijeme i gubiti energiju na referendum.

Ovakvi potezi mogu izazvati reakciju međunarodne zajednice i Albanaca,” upozorio je Bogdanović.

"Da bilo ko želi kosovske institucije mi ovde krajem jula prošle godine ne bi postavili barikade i tako sprječavali Prištinu da instalira svoje institucije", rekao je ministar za Kosovo i Metohiju.

On je ocijenio da je očito da je organizovanje referenduma interes nekih političkih partija iz Beograda koje po sistemu što gore to bolje, još više žele da iskomplikuju situaciju u zemlji.

Bogdanović je osvrćući se na neučešće odbornika Demokratske stranke na današnjoj sjednici u Leposaviću rekao da “odbornici DS ne žele da učestvuju u politikanstvu, u nečijoj igri koja je zamišljena da još više pogorša situaciju”.

“ Naš stav je jasan-mirnim putem kroz dijalog borba za naše interese širom Kosova i Metohije…

Dijalogom rješavati sva sporna pitanja, to je ono za šta se zalaže Vlada Srbije a samim tim i DS ovdje na Kosovu I Metohiji,”- rekao je Bogdanović.