aveti prošlosti

Dačić se jedva nekako izvinio za devedesete

Greške može da ispravlja samo onaj ko je svjestan svojih grešaka. Onaj ko nije svestan svojih grešaka, od njega nema ni koristi, rekao je Dačić.
86 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2019. 06:41h

Srpski ministar inostranih poslova Ivica Dačić, funkcioner Socijalističke partije Srbije iz vremena Slobodana Miloševića, priznao je odgovornost za loše političko djelovanje njegove partije devedesetih godina prošlog vijeka.

Dačić ipak nije prizna svoju ličnu odgovornost, već je govorio u ime SPS-a.

"Ja nemam kome lično da se izvinjavam, meni su mnogi dužni izvinjenje. Kad je riječ o partiji čiji sam predsjednik smatram da treba da sagledamo sve ono što je bilo prie 2000. godine, izvučemo pouke kjako se to više nikada ne bi ponovilo. U tom smislu mogli bismo da se izvinimo građanima zbog problema koji su nastajali u to vrijeme, zbog kojih smo možda dijelom bili krivi mi, dijelom opšta situacija u kojoj smo se tada nalazili.

Naročito je vidljivije kada pogledate da su ti problemi 11 godina poslije 5. oktobra gotovo isti pa čak i veći.... A greške može da ispravlja samo onaj ko je svjestan svojih grešaka. Onaj ko nije svestan svojih grešaka, od njega nema ni koristi", rekao je Dačić, prenosi B92.

Galerija