Srbija zatražila izručenje Arkanovog ubice

Srbija je nedavno uputila zahtjev Interpolu za privremeno hapšenje Gavrića koji se, prema izvještajima medija u Južnoafričkoj Republici, predao tamnošnjim vlastima
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.12.2011. 12:35h

Ministarstvo pravde Srbije uputilo je Južnoafričkoj Republici zahtjev za izručenje Dobrosava Gavrića, koji je u Beogradu pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana 2000. godine.

Ministar pravde Srbije Snežana Malović očekuje da će u najskorije vrijeme biti pozitivno odgovoreno na zahtjev Srbije, prenosi RTS.

Srbija je nedavno uputila zahtjev Interpolu za privremeno hapšenje Gavrića koji se, prema izvještajima medija u Južnoafričkoj Republici, predao tamnošnjim vlastima.Gavrić i njegov pomagač Milan Đuričić uhapšeni su 2001. godine, a u oktobru 2006. godine osuđeni na 30 i 35 godina zatvora zbog ubistva Arkana. Oni su negirali krivicu, tvrdeći da su se slučajno zatekli na mjestu zločina. Njih dvojica su od oktobra 2003. godine u bjekstvu, nakon što su bili pušteni da se brane sa slobode. Arkan, koji je kao vođa Srpske dobrovoljačke garde optužen pred Haškim tribunalom za zločine protiv čovječnosti počinjene tokom rata u BiH, ubijen je 15. januara 2000. godine u holu beogradskog hotela "Interkontinental". Tada su ubijeni i njegovi prijatelji Milenko Mandić Manda i Dragan Garić Garo, bivši radnik saveznog MUP-a.

Bonus video: