policija istražuje

Luka Bojović osvetio Arkana?

Policija je dobila informaciju da su najbliži saradnici Luke Bojovića slavili Gavrićevo ubistvo. Ta informacija se sada provjerava
651 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2011. 21:36h

Srpska policija ispituje mogućnost da je Saša Kovačević, za koga se sumnja da je ime iza koga se krije Dobrosav Gavrić, odbjegli ubica Željka Ražnatovića Arkana, u ponedjeljak ubijen u Južnoafričkoj Republici, objavio je "Blic".

Do srpske policije stigla je informacija da su u ponedjeljak uveče, na dan kada je u Kejptaunu otkriven nestanak Kovačevića, u jednoj beogradskoj kafani najbliži saradnici Luke Bojovića, osvetnika Arkanovog ubistva, slavili Gavrićevu likvidaciju.

Zvanično, MUP-u Srbije još nije potvrđen identitet osobe protiv koje su u Kejpatunu pod imenom Saša Kovačević vodi postupak zbog posedovanja droge, a za koga se sumnja de je u stvari odbjegli Gavrić.

"Iz Kejptauna je jedino stigao zahtjev o provjeri pasoša koji je Kovačević koristio i za koji smo utvrdili da je lažan", rekao je beogradskom listu izvor iz MUP-a Srbije.

Naveo je da se sve ostale sumnje, od toga da je Gavrić osoba koja se krije pod lažnim identitetom, pa do toga da je ubijen, rezultat policijskih nezvaničnih saznanja.

"Policija je dobila informaciju da su najbliži saradnici Luke Bojovića slavili Gavrićevo ubistvo. Ta informacija se sada provjerava", rekao je izvor „Blica“ i dodao da se ta informacija poklapa sa podacima koji su srpskoj policiji stigli iz Kejptauna, a zbog kojih se i ispituje mogućnost Gavrićevog ubistva.

"Blic" piše da je Gavrić odavno na meti klana Luke Bojovića, koji je bio blizak prijatelj ubijenog Arkana, i koji je poslije njegove smrti krenuo u osvetu za ubistvo. Bojović je prijateljstvo sa Arkanom počeo u Erdutu kada se pridružio njegovoj gardi. Tu je upoznao i Milorada Ulemeka Legiju, koji mu je kasnije obezbijedio saradnju sa zemunskim klanom u prodaji droge. Nakon ubistva Arkana u januaru 2000. u hotelu „Interkontinental“, Luka Bojović je obećao osvetu, ali je na nju čekao četiri godine.

„Blic“ piše da je Gavrić odavno na meti klana Luke Bojovića, koji je bio blizak prijatelj ubijenog Arkana

Saša Kovačević je u ponedjeljak trebalo da se javi lokalnoj policiji, po uslovima kaucije na osnovu koje mu je odobreno da se brani sa slobode. Kovačević, koji se policiji posljednji put javio prošlog petka, u ponedeljak se nije pojavio na obaveznom javljanju.

Nakon toga, tamošnja policija krenula je za njim u potragu, u kojoj je otkriveno da je adresa na kojoj je prijavljen lažna, a da od njega nema ni traga ni glasa.

"Ne isključujemo mogućnost da je pobjegao u strahu da ne bude otkriven njegov identitet, ali ispitujemo i istinitost informacije da je ubijen“, kazao je izvor "Blica“ iz MUP-a Srbije.

Galerija

Preporučujemo za Vas