Poslanici u Skupštini Srbije se posvađali oko Anđeline Džoli

"Gospodine Mariću, nema Anđeline Džoli u članu 7, pažljivo sam ga pročitao", prokomentarisao je predsjedavajući na sjednici srpske skupštine, Nikola Novaković
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2011. 16:06h

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Dušan Marić je u četvrtak, prilikom izlaganja u Skupštini Srbije, napao Anđelinu Džoli rekavši da je u svom rediteljskom debiju ("In The Land Of Blood And Honey") satanizovala srpski narod, prenosi "Blic".

Marić je prilikom rasprave u srpskom parlamentu o zakonu o kinematografiji optužio Amerikance da su od genocida nad Indijancima napravili globalan, filmski i kulturološki brend.

Činjenica da je privatni porno-snimak ovog poslanika ne tako davno objavljen u jednim beogradskim novinama, inicirala je brojna dobacivanja iz skupštinskih klupa.

Marića, međutim, to nije omelo da nastavi sa objašnjavanjem kako u filmskom svijetu Srbija važi za destinaciju koja je među najjeftinijim za snimanje visokobudžetnih holivudskih filmova.

Potroši, Anđa, na pljuvanje o Srbima 50 miliona eura. Onda zaradi sretnica još 500 miliona na prodaju filma, te pljuvačine, te satanizacije srpskog naroda, a onda joj Srbija iz svog sirotinjskog budžeta, isplati 5 ili 10 miliona eura", rekao je Marić

"Dođe, recimo, Andželina Žoli da snima svoj drugi film o Srbima kao navodnim zločincima. Potroši, recimo, Anđa, na pljuvanje o Srbima 50 miliona eura.

Onda zaradi sretnica još 500 miliona eura na prodaju tog filma, te pljuvačine, te satanizacije srpskog naroda, a onda joj Republika Srbija iz svog sirotinjskog budžeta, valjda kao nagradu, isplati pet ili deset miliona eura", rekao je Marić.

"Gospodine Mariću, nema Anđeline Džoli u članu sedam, pažljivo sam ga pročitao", konstatovao je predsjedavajući na sjednici srpske skupštine Nikola Novaković.

Tada je Vjerica Radeta (SRS) sa mesta dobacila predsjedavajućem: "Šta, mi smo glupi, a ti pametan?"

Radeta je tada zaradila opomenu zbog vrijeđanja i dobacivanja, a njena koleginica Nataša Jovanović je zaključila da je namjera predsjedavajućeg Nikole Novakovića bila da spase čast i ugled Anđeline Džoli.

"Vi nikako niste imali razloga da prekidate kolegu Marića, jer je jednom ilustracijom i onim što holivudska produkcija radi ovdje i na koji način obesmišljava borbu srpskog naroda htio da pokaže o čemu se radi", zaključila je Jovanović.

Galerija

Bonus video: