Svaki treći muškarac DNK analizom saznao da nije biološki otac djeteta

Obradović je kazao da je bilo i više zanimljivih slučajeva kada muškarci nisu mogli da vjeruju da je riječ o njegovom djetetu
101 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.12.2011. 17:48h

Svaki treći muškarac koji je putem DNK analize testiran na očinstvo u zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske nije biološki otac djeteta, objavio je Glas Srpske iz Banja Luke.

U posljednjih 14 mjeseci, od kada postoji laboratorij DNK pri zavodu za sudsku medicinu u Banjoj Luci, upućena su 63 zahtjeva, a čak u 19 slučajeva biološki otac je bio druga osoba od one koja je tražila provjeru, rekao je analitičar u laboratoriju zavoda za sudsku medicinu u Banja Luci Zoran Obradović.

Pojasnio je da je ta laboratorija imala 17 slučajeva na temelju sudskog zahtjeva dok su ostalih 46 bili privatni zahtjevi.

Obradović je kazao da je bilo i više zanimljivih slučajeva kada muškarci nisu mogli da vjeruju da je riječ o njegovom djetetu.

"Događalo se da muškarci godinama pokušavaju da dobiju dijete sa suprugom i da se liječe od steriliteta, a ljubavnica im ostane u drugom stanju i utvrdi se da je dijete zaista njihovo zajedničko. Neki se obraduju, neki ne mogu da prihvate činjenicu pa donose nalaze o neplodnosti od urologa i slično", pojasnio je za Glas Srpske Obradović.

Bonus video: