Mladić: Žao mi je svih žrtava iz svih naroda

Mladićev branilac Branko Lukić upozorio je da odbrana ne može da bude spremna za početak suđenja u martu, zato što „nije u stanju da okonča posao“ koji je pred njom
73 pregleda 0 komentar(a)
Ratko Mladić, Foto: Rojters
Ratko Mladić, Foto: Rojters
Ažurirano: 08.12.2011. 22:11h

Odbrana Ratka Mladića, optuženog za genocid u BiH, ocijenila je da neće biti spremna za početak suđenja, koji je sudija Alfons Ori okvirno zakazao za 27. mart iduće godine.

Sam Mladić je u sudnici rekao da je plan za početak suđenja u martu „zgusnut“.

„Možda se vama žuri, meni se ne žuri i vrijeme mi ništa ne znači“, kazao je optuženi sudiji.

Mladić se požalio i da mu „ne dozvoljavaju“ da kompletira tim odbrane.

Mladićev branilac Branko Lukić upozorio je da odbrana ne može da bude spremna za početak suđenja u martu, zato što „nije u stanju da okonča posao“ koji je pred njom.

Sudija Ori odgovorio je da pretresno vijeće od svih strana očekuje da ulože sve napore da budu spremne u određenom roku, napominjući, međutim, da termin za početak suđenja još nije konačno utvrđen.

Bivši vojni komandant bosanskih Srba kazao je i da mu je „žao svakog nevinog čovjeka koji je nastradao u svim narodima u bivšoj Jugoslaviji“. „Žao mi je svake žrtve na svim stranama“, rekao je general Mladić.

On je rekao i da treba da odgovara „svako ko je napravio zločin protiv mira, a to nisam ja, ni moj narod, ni moja država“. Rekavši da mu je želja da se „ni riječ rat više ne pominje“, optuženi je sudiji Oriju kazao: „Šta će biti sa mnom, to vi sudite i presudite“.

Bonus video: