Karlovac: Druga iz škole silovali nogarom od stolice

Stvar nije takva kakvom se prikazuje. Slučaj nije bezazlen, ali ni takav kako izgleda, kaže direktor škole
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.12.2011. 10:33h

Trojica učenika Šumarsko-drvodeljske škole u Karlovcu jednog svog kolegu su u petak silovala nogarom od stolice, piše Jutarnji list.

Dječak iz okoline Karlovca je pritom navodno povrijeđen i oporavlja se u bolnici, a trojica nasilnika izbačena su iz škole.

Portparolka Policijske uprave Karlovca Tamara Grčić potvrdila je da su iz Šumarsko-drvodeljske škole u petak primili prijavu protiv trojice maloljetnika zbog sumnje na nasilničko ponašanje, ali detalje nije mogla da iznosi budući da je istraga u toku, kao i zbog toga što su akteri maloljetne osobe.

Zbog tog događaja je održana hitna sjednica Školskog vijeća na kojoj je i odlučeno da se stvar preda u ruke policije, a nasilnici udalje iz škole. Ipak, direktor škole Robert Erdeljac kaže da je slučaj prenapumpan.

"Stvar nije takva kakvom se prikazuje. Slučaj nije bezazlen, ali ni takav kako izgleda. Preduzeli smo sve mjere, prijavili slučaj policiji u Karlovcu i Centru za socijalni rad, a djeca su udaljena iz škole i neće pohađati nastavu sve dok se ne utvrde sve okolnosti", rekao je direktor Šumarsko-drvodeljske škole Robert Erdeljac, dodajući kako nije bila riječ o seksualnom zlostavljanju već “samo” o zlostavljanju.

Karlovčani su se prisjetili slučaja iz devedesetih godina, kada je u Učeničkom domu jedan učenik Šumarske škole, inače Vrbovčanin, silovan nogarom od stolice, a od posljedica zlostavljanja je preminuo.

Takav način zlostavljanja bio je svojevrsna inicijacija učenika - stanovnika Učeničkog doma kojih je bilo iz svih djelova Hrvatske s obzirom da jedino Karlovac ima Šumarsku školu.

Bonus video: