Srbi uklanjaju barikade na Kosovu

Kfor će, prema dogovoru, ukloniti svoje transportere sa puta i postaviti kontrolni punkt na kojem će dežurati i pripadnicima KPS-a iz lokalne stanice u Zubinom Potoku
0 komentar(a)
Kosovo barikada, Foto: Tanjug.rs
Kosovo barikada, Foto: Tanjug.rs
Ažurirano: 05.12.2011. 14:17h

Predstavnici Kfora i predsjednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić dogovorili su se da put Zubin Potok–Zvečan bude prohodan za saobraćaj, prenosi RTS.

Srbi su, poslije tog sastanka, počeli da uklanjaju barikade na putu kod Jagnjenice, a zatim i barikade kod prelaza Jarinje.

Kfor će, prema dogovoru, ukloniti svoje transportere sa puta i postaviti kontrolni punkt na kojem će dežurati i pripadnicima KPS-a iz lokalne stanice u Zubinom Potoku.

Ristić je rekao da dogovor ne znači da će se Srbi povući sa barikada i dodao da će mirnim putem nastaviti da se bore protiv "instaliranja kosovskih institucija".

Tako će treća barikada koju su Srbi postavili u Jagnjenici, ali na sporednom putu, ostati i Srbi će nastaviti da dežuraju na njoj.

"Ljudi će ostati, jer ne mogu biti sigurni da Euleks i kosovske institucije neće koristiti i ovaj put i ovu raskrsnicu za svoje potrebe", rekao je Ristić.

Kfor je put u Jagnjenici blokirao prije sedam dana, probio barikadu i transporterima izašao na glavni put koji povezuje Ibarski Kolašin sa ostalim mjestima na sjeveru Pokrajine.

Bonus video: