Preko 21.000 kosovskih Srba predalo zahtjev za rusko državljanstvo

Đorđević je kazao kako je prikupljanje potpisa u toku i da se nada da će zahtjev potpisati nekoliko stotina hiljada kosovskih Srba
0 komentar(a)
Srbija, Kosovo, Gračanica, Foto: Blic.rs
Srbija, Kosovo, Gračanica, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 14.11.2011. 20:37h

Udruženje Stara Srbija iz Gračanice u ime preko 21.000 Srba s Kosova predala je zahtjeve za dobijanje ruskog državljanstva.

"Ambasadi Rusije u Beogradu predali smo za početak 21.733 zahtjeva za dobijanje ruskog državljanstva", kazao je predstavnik udruženja Zlatibor Đorđević, dodajući da će ruska amabasada zahtjeve Srba proslijediti ruskoj Dumi.

Đorđević je kazao kako je prikupljanje potpisa u toku i da se nada da će zahtjev potpisati nekoliko stotina hiljada kosovskih Srba, javlja Blic.

Prema njegovim riječima, Srbi s Kosova i Metohije zahtjevom za dvojno državljanstvo od Rusije jedino traže "zaštitu i slobodu koju im Srbija ne može osigurati".

"Pokušali smo na sve moguće načine postići da nas država zaštiti, ali nas je ona napustila i gurnula u državu koju Srbi ne prihvataju", požalio se Đorđević dodajući da kosovski Srbi neće prihvatiti nijedan dogovor postignut u dijalogu Beograda i Prištine.

Bonus video: