Uprava Filozofskog fakulteta danas izbacuje pobunjene studente

Uprava se saopštenjem koje je oblijepljeno po fakultetu obratila studentima i naložila im da prekinu blokadu
55 pregleda 0 komentar(a)
Filozofski fakultet, Beograd, Foto: Blic.rs
Filozofski fakultet, Beograd, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 03.11.2011. 12:00h

Uprava Filozofskog fakulteta u Beogradu počela je jutros sa akcijom u kojoj će radnici obezbjeđenja i zaposleni tokom današnjeg dana obezbijediti uslove kako bi nastava od sjutra počela da se odvija u punom obimu, piše “Blic”.

Uprava se saopštenjem koje je oblijepljeno po fakultetu obratila studentima i naložila im da prekinu blokadu i napuste prostorije fakulteta.

Na Filozofski fakultet jutros oko 7.15 sati ušlo je šestoro ljudi u civilnim odijelima koji su, kako kažu studenti koji su noć proveli na fakultetu, tvrdili da rade za Upravu fakulteta kao obezbjeđenje.

Oni su odbili da pokažu legitimacije studentima, ali je kasnije jedan od njih, ironično, rekao "da su članovi Vatrogasnog društva Vračara".

Satovi pomjereni za pola sata unazad

Akademci kažu da su ponovo pokušali da odu na drugi sprat, ali da je obezbjeđenje stalo u "živi zid" i nije im dozvolilo.

Kako piše beogradski list, situacija je sada takva da se jedna grupa studenata koja je prenoćila na fakultetu nalazi na drugom spratu, ali u tim prostorijama ne mogu da im se pridruže druge kolege jer im je onemogućen prolaz.

Studenti napominju da prema njima nije primijenjena sila i da su cijeli događaj snimali kamerama

Oni napominju da prema njima nije primijenjena sila i da su cijeli događaj snimali kamerama, a da im je rečeno da će obezjbeđenje na fakultetu biti do 19 sati.

Takođe, akademci koji su prenoćili na fakultetu tvrde da su tokom noći pomjereni svi satovi za pola sata unazad, zaključani svi toaleti osim na prvom spratu, kao i požarne stepenice.

Studenti Filozofskog fakulteta već 15. dan blokiraju fakultet, a noćas je njih 50 tu i prenoćilo, dok im se veći broj kolega pridružio tokom jutra.

Bonus video: