Hrvatska: Žena prijavila supruga da je silovao 5 puta za sat i po

Suprug navodi da su vodili ljubav sporne večeri dva puta, ali da je seks među njima bio dobrovoljan
0 komentar(a)
silovanje u porodici, Foto: Straitstimes.com
silovanje u porodici, Foto: Straitstimes.com
Ažurirano: 01.11.2011. 16:54h

Tridesetogodišnjakinja sa sinjskog područja prijavila je za silovanje 50-godišnjeg supruga, jer je, kako tvrdi, pijan silovao čak pet puta za samo sat i po.

Policija je supruga privela krajem prošle sedmice, a Državno tužilaštvo u Splitu ga je pustilo. Pokrenuta je istraga, a suprugu je određena mjera opreza zabrane pristupa i kontaktiranja sa ženom.

Žena, navodna žrtva silovanja, je izjavila da je suprug u pijanom stanju tokom sat i po vremena silovao čak pet puta. On negira nasilje i da je bio u alkoholisanom stanju. Tvrdi da je bio trijezan. Rekao je da su vodili ljubav sporne večeri dva puta, ali da je seks među njima bio dobrovoljan.

Par se vjenčao prije manje od pola godine. Ona je sa ostrva i došla je da živi kod supruga, u malo mjesto pored Sinja, gdje se bavi stočarstvom, odnosno drži ovce. Ali, sudeći po pričama u mjestu, od samog početka u braku im nisu 'cvjetale ruže'.

Nedugo nakon vjenčanja, nevjesta je otišla. Navodno je tokom cijelog ljeta radila kao konobarica u više mjesta po obali. Suprug je tražio, nazivao i nagovarao je da se vrati. Nije htjela, a nakon jednog od poziva prijavila ga je za prijetnju, prenose hrvatski mediji.

Turistička sezona je završila, ostala je bez posla i odlučila je da se vrati suprugu. Ali, i drugi pokušaj zajedničkog života je propao. Okončan je prijavom za silovanje.

Bonus video: