Ceca ostaje bez dijela kuće zbog duga?

Ražnatovićeva se, po presudi Višeg suda u Beogradu od maja ove godne, nalazi na izdržavanju kazne kućnog zatvora i državi duguje još milion eura
418 pregleda 0 komentar(a)
Svetlana Ceca Ražnatović, Foto: B92
Svetlana Ceca Ražnatović, Foto: B92
Ažurirano: 26.10.2011. 12:46h

Folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović uskoro bi mogla da ostane bez dijela kuće u ulici Ljutice Bogdana, jer je pravosnažnim rješenjem Prvog osnovnog suda u Beogradu naložena prodaja prve etaže od oko 140 kvadrata radi namirenja duga Vojislavu Đurkoviću iz Bijeljine, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Ta kuća je već pod hipotekom koja je upisana kao garancija da će Ražnatovićeva uplatiti državi iznos od milion eura, na koji je osuđena zbog malverzacija sa prodajom fudbalera "Obilića".

Ražnatovićevoj i njenoj sesti Lidiji Ocokoljić je presudom, pored kazne kućnog zatvora koju su počele da služe 23. juna u kući u Ljutice Bogdana, naloženo da budžet Srbije uplate milion i po eura na ime oduzete imovinske koristi, a ne kao kaznu

Sud je donio rješenje o izvršenju na nepokretnosti na koje se Ražnatovićeva nije žalila, pa je ono postalo pravosnažno, navela je Vukovićeva.

Ona je dodala da je u toku vještačenje vrijednosti dijela nepokretnosti koji je predviđen za prodaju, poslije čega sud donosi zaključak kojim utvrđuje tržišnu vrijednost nepokretnosti, na koji dužnik nema pravo žalbe.

U prvom predlogu za izvršenje Đurković je tražio da Ražnatovićevoj bude prodat džip "ford ekskuržn", ali je taj zahtjev u međuvremenu promenio, jer automobil nema potrebnu vrijednost, pa se konačna odluka, ipak, odnosi na dio kuće.

Ražnatovićeva će morati da plati i sudske troškove cijelog sudskog proseca od oko 5.000 eura (500.000 dinara).

Ražnatovićeva se, po presudi Višeg suda u Beogradu od maja ove godne, nalazi na izdržavanju kazne kućnog zatvora i državi duguje još milion eura.

Ražnatovićevoj i njenoj sesti Lidiji Ocokoljić je presudom, pored kazne kućnog zatvora koju su počele da služe 23. juna u kući u Ljutice Bogdana, naloženo da budžet Srbije uplate milion i po eura na ime oduzete imovinske koristi, a ne kao kaznu.

Bonus video: