Albanac pokušao da ukloni barikadu u Mitrovici

Jednog Albanca, koji je oko 14 sati buldožerom želio da ukloni barikadu na mostu preko Ibra, uhapsila je kosovska policija u južnom, albanskom, dijelu grada, javio je reporter agencije Beta.
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2011. 16:06h

Bager narandžaste boje krenuo je ka barikadi na mostu koji dijeli srpski i albanski dio grada, dok je oko 30 ljudi u južnom dijelu grada posmatralo šta se dešava.

Portparol Regionalne policije u Mitrovici Besim Hoti je za agenciju Beta potvrdio da je policija zaustavila jednu osobu koja je bagerom krenula prema barikadi.

"U izjavi koju je dao policiji (vozač) je rekao da je uklanjanje barikade bio njegov cilj", kazao je Hoti.

Prema njegovim riječima, osoba je puštena kući nakon davanja izjave u policiji jer nije izvršila nikakvo krivično ili prekršajno djelo.

Barikada je postavljena prije više od mjesec dana u znak protesta što su na prelaze na sjeveru Kosova dovedeni kosovski policajci i carinici čemu se protive Srbi sa sjevera Kosova tražeći da tamo budu samo međunarodni službenici.

Na krovu zgrade Kulturnog centra koji je u blizini mosta u južnom dijelu grada danas su bili vojnici KFOR-a pod punom ratnom opremom. Oni su pratili šta se dešava i snimali i fotografisali događaje.

Galerija

Bonus video: