Nakon Stankovićeve emisije smijenjen nosilac izborne liste

Riječ je o Draženu Kelemincu, koji je prije nekoliko godina u redakciji Večernjeg lista ošamario suprugu
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2011. 16:44h

Nakon što je predsjednik nacionalističkog HSP-a Danijel Srb u emisiji "Nedjeljom u 2" na HRT-u ostao zatečen otkrićem da je nosilac liste njegove partije u jednoj izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj uslikan kako javno udara suprugu, već sjutradan je predsjedništvo te stranke odlučilo da ga skine s liste.

Podsjećamo: riječ je o Draženu Kelemincu, koji je prije nekoliko godina u redakciji Večernjeg lista ošamario suprugu, što su zabilježili i fotografi.

Nakon što su saznali za Keleminčevo nedjelo, rukovodstvo stranke ga je uklonilo sa izborne liste.

U obrazloženju postupka javnosti je iz centrale stranke saopšteno kako "HSP nije znao za ovaj slučaj porodičnog nasilja, a HSP je stranka koja ima nultu stopu tolerancije prema porodičnim nasilnicima i prema nasilnicima uopšte".

Stanković je u svojoj emisiji šokirao Srba

U emisiji 'Nedjeljom u dva' na HRT-u voditelj Aleksandar Stanković šokirao je svog gosta Danijela Srba, predsjednika nacionalističke Hrvatske stranke prava (HSP).

Naime, nakon što je Srb potvrdio da s HSP-om na naredne parlamentarne izbore u Hrvatskoj izlazi i (takođe nacionalistička) Autohtona hrvatska stranka prava, Stanković je gostu emisije otkrio da njen lider, Dražen Keleminec, čovjek koji će takođe biti i nosilac liste HSP-a u jednoj izbornoj jedinici, nasilnik koji je 2000. godine u redakciji Večernjeg lista pred svjedocima šamarao svoju suprugu.

Pitanjem zna li da je čovjek koji će biti nosilac liste HSP-a svoju suprugu 2000. godine šamarao u redakciji Večernjeg lista, Srb je ostao zatečen.

Predsjedniku HSP-a, koji je na trenutak ostao bez teksta, Stanković je potom pokazao i fotografiju nemilog događaja iz Večernjakove redakcije, zapitavši ga kako mu osoba kao što je Keleminec uopšte može biti kandidat i nosilac liste.

"Moram da kažem da sam iznenađen. Ovo je informacija za koju do sad nismo znali, pa ćemo se u skladu sa tim prema tome i odnositi", izjavio je vidno zbunjeni Danijel Srb.

Ostaje da se vidi hoće li Stankovićevo otkriće Keleminca zaista stajati kandidature na predstojećim izborima.

Galerija

Bonus video: