Anka Pukanić: Iza smrti mog brata stoji duvanska mafija

Povodom tri godine od njegovog ubistva ona je navela da je "Ivo pisao samo istinu i da ga je to na kraju koštalo glave"
120 pregleda 0 komentar(a)
Pukanić, Foto: Jutarnji.hr
Pukanić, Foto: Jutarnji.hr
Ažurirano: 23.10.2011. 10:56h

Sestra ubijenog vlasnika hrvatskog "Nacionala" Anka Pukanić saopštila je da iza ubistva njenog brata Iva stoji duvanska mafija.

Povodom tri godine od njegovog ubistva ona je navela da je "Ivo pisao samo istinu i da ga je to na kraju koštalo glave", piše "Dan".

"Više je nego jasno da Iva nije ubila politika već mafija i da iza ubistva stoji duvanska mafija o kojoj je on pisao. A pisao je samo istinu i u svojim tekstovima je otkrivao sve kriminalne radnje na prostorima bivše Jugoslavije. Zato i mislim da ga je života koštalo upravo to što je pisao o švercu cigareta i što je prozivao određeen ljude", kazala je Anta Pukanić.

Ona je saglasna sa tvrdnjama Ratka Kneževića, nekadašnjeg šefa crnogorske trgovinske misije u Vašingtonu.

"Saglasna sam sa njegovim izjavama da iza ubistva stoje Stanko Subotić i Milo Đukanović o kojima je moj brat pisao", tvrdi Anka Pukanić.

Pavlović: Država nije htjela da ga zaštiti

Poslanik PZP Koča Pavlović kazao je da "duže od dvije godine, počev od 2005. pa sve do svoje pogibije u oktobru 2008, vlasnik i direktor zagrebačkog nedjeljnika „Nacional“ je u kontinuitetu ponavljao da mu „duvanska mafija“ iz Crne Gore, sa Kosova i iz Hrvatske prijeti smrću, on je pozivao državu da ga zaštiti, što Sanaderov režim nije želio ili nije mogao da uradi".

"Kako god – Ivo Pukanić je glavom platio danak vlastitoj vjeri u snagu medija. Moglo bi se čak reći da ubistvo Iva Pukanića, baš kao i ubistvo Duška Jovanovića – predstavljaju krvava svjedočanstva o tome da mediji mogu biti užasno moćno oružje u borbi protiv organizovanog kriminala", rekao je Pavlović

Bonus video: