Beograd: Pljačkaši upucali u glavu 2 policajca i 1 građanina

"Klijent banke Bojan Gajić, u namjeri da osujeti pljačkaše pozvao je patrolu policije, koja je u tom momentu prolazila pored zgrade banke", stoji u saopštenju MUP-a Srbije
139 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.10.2011. 16:28h

Razbojnici koji su u 14.30 sati pokušali pljačku Komercijane banke u beogradskom naselju Karaburma ranili su dvojicu policajaca i jednog građanina. Svo troje povrijeđenih pogođeni su hicima u glavu.

Najteže povrede zadobio je četrdesetjedogodišnji policajac Slobodan Cvetić.

"On je u izuzetno teškom stanju. Ima ozbiljnu povredu mozga", izjavio je direktor beogradskog Kliničkog centra dr. Vladimir Đukić. On je ispred Urgentnog centra u Beogradu izjavio da se sprema ekipa vaskularnih hirurga, koji bi trebali hitno da operišu policajca Cvetića.

"Policajci Cvejić i Filipović i građanin Gajić su napali razbojnike pokušavajući da ih razoružaju, ali nisu uspjeli", javlja MUP Srbije

Drugi povrijeđeni policajac je tridesetdvogodišnji Milorad Filipović.

Prema riječima dr. Đukića, on je u znatno boljem stanju. "I on će sada biti operisan. Treći povrijeđeni građanin, četrdesettrogodišnji Bojan Gajić, trenutno je na operacionom stolu. Ima povrede oka i vrata. Operišu ga maksilofacijalni hirurzi, ali je još rano za bilo kakve prognoze" izjavio je dr. Đukić.

Direktor srpske policije Milorad Veljović izjavio je da se u Urgentnom centru pod prismotrom policije nalazi i jedan razbojnik. "On ima manju povredu glave, ali ne od hica", rekao je Veljović, navodeći da se za drugim učesnikom pljačke još traga.

Do pucnjave u ekspozituri Komercijalne banke u Beogradu došlo je ubrzo nakon upada dvojice razbojnika.

"Unutra je bilo troje klijenata. Građanin Bojan Gajić, koji je došao da uplati pazar je prvi reagovao, i u namjeri da osujeti pljačkaše pozvao patrolu policije, koja je u tom momentu prolazila pored zgrade banke.

Najteže povrede zadobio je policajac Slobodan Cvetić

U patroli su bili Cvetić i Filipović. Oni su odmah uletjeli unutra. Obojica i građanin Gajić tada su napali razbojnike, pokušali da ih razoružaju, ali nisu uspjeli", stoji u saopštenju MUP-a Srbije.

Galerija

Bonus video: