Rodila žensko, a kući odnijela muško dijete

Druga porodica nije imala vremena da otkrije odmah zamjenu, zato što je majka ležala u bolnici gdje se oporavljala od carskog reza
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2011. 16:02h

U bolnici u makedonskom gradu Kočani, 120 kilometara jugoistočno od Skoplja, zamijenjene su novorođene bebe, te je majka koja je rodila djevojčicu kući odnijela muško dijete, i obrnuto.

"Kada smo došli kući iz bolnice vidjeli smo da je beba zamijenjena. Kada smo pitali sestru u bolnici gdje je naša beba, ona je kazala da nam je dala bebu, ali mi smo vidjeli i različite brojeve na pelenama", izjavio je za televiziju Kanal 5 otac zamijenjene djevojčice.

Druga porodica nije imala vremena da otkrije odmah zamjenu, zato što je majka ležala u bolnici gdje se oporavljala od carskog reza i nije stigla da raspovije bebu.

U bolnici su u trenutku zamjene beba bila četiri novorođenčeta: blizanci i muško i žensko dijete.

U bolnici su naveli da greška nije bila namjerna.

"Nije cijela bolnica kriva za ovo, sestra će biti kažnjena", kazao je rukovodilac odjeljenja za akušerstvo u bolnici u Kočanima, Fonzi Jurikov.

Roditelji beba koje su zamijenjene ne žive u istom gradu, tako da je muška beba otputovala 70 kilometara dalje, u mjesto Pehčevo.

Bonus video: